sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Neulotut sormikkaat ohje + SYNTTÄRIARVONTA ♥







 Sisko-kulta toivoi minulta sormikkaita. Hieman hampaat irvessä lähdin sormikkaita neulomaan, sillä tuo sormien neulominen ei ole mitään lempi puuhaani. Matkan varrella totesin kuitenkin, ettei se niin kauheaa ollutkaan ja yllättäen näistä tulikin tosi kivat! Tässä taas pieni harppaus omalta mukavuusalueelta pois tyytyväisin mielin ;)

Näitä neuloessa kirjasin itselleni ylös muistiin jotain ohjeen tapaista ja jos joku nyt tästä innostui niin jaanpa sen tässä samalla teillekin! Toivottavasti ohjeesta saa selvää, itse ei noita omia merkintöjään osaa aina kyseenalaistaa joten hihkaiskaahan ihmeessä jos huomaatte siellä jotain epäselvyyksiä :)

  Sormikkaat  Viking Vilma-langasta 

Oikean käden sormikas:
Luo 44s 2,5mm puikoille (tai käsialan mukaan isommille, itse tykkäsin "napakasta" jäljestä) ja neulo n.10cm 2o 2n.
Aloita sileä neule ja tee ensimmäisellä kerroksella *langankierto, 2oiken yhteen, 1oikein* ja toista *_* näin kierros loppuun. (Tämän voi myös hyvin jättää pois mikäli ei aio nauhaa pujotella ranteeseen) 
Aloita sileä neule ja neulo näin 6 kerrosta ja aloita peukalo kiila:
Kolmannen puikon ensimmäinen silmukka oikein, lisäys, 3o, lisäys ja loput oikein. Tämän jälkeen 2 kerrosta sileää neuletta ja taas lisäykset; 1o, lisäys, 5o, lisäys ja loput oikein. Taas 2 kerrosta sileää, jatka näin yhteensä 6 kertaa. Neulo perään vielä 2 kerrosta oikein ja tämän jälkeen neulo kolmannen puikon ensimmäinen silmukka oikein, jätä 15s apulangalle ja luo peukalokiilan tilalle 3 uutta silmukkaa ja neulo loput silmukat oikein.
Jatka näillä 44s sileää neuletta kunnes olet pikkurillin juurella.
Pikkurilli: Ota 1 puikon alusta 5s ja 4 puikon lopusta 5s+luo niiden välistä vielä 4 silmukkaa =14s. *Neulo sileää kunnes kynsi peittyy lähes kokonaan. Kavenna joka puikon lopussa 2o yhteen kunnes jäljellä on 3s, pujota lanka näiden läpi ja päättele.
Nimetön: Ota seuraavat 5s molemmilta puikoilta+luo 5s niiden välistä =15s.
Peukalo: Ota molemmilta puikoilta 6s+ lisää 4s niiden välistä =16s. 
Etusormi: Ota loput silmukat + 4 uutta silmukkaa niiden välistä=16s.
Peukalo: Ota peukalon 15s+1 silmukka niiden välistä=16s.

*Toimi näin joka sormen kohdalla.

Neulo vasen sormikas oikean peilikuvaksi, päättele hyvin ja pujota ranteisiin silkkinauhat! 

Ja koska blogini on kuin huomaamatta täyttänyt lokakuun alussa vuosia, laitetaan pystyyn 2-wee arvonta jonka palkintona on mahdollisuus valita kaikista blogissani  tehdyistä käsitöistä itselleen mieleisin jonka teen voittajan väri- ja kokotoiveiden mukaisesti! :) Alla olevassa kuvassa vain muutamia esimerkkejä antaakseni, mutta yhtälailla kaikki muut käsityöni ovat vaihtoehtoina!

Arvontaan pääset osallistumaan kommentoimalla tähän postaukseen ja kertomalla samalla, minkä tekeleen valitsisit itsellesi mieluiten jos arpaonni osuu kohdallesi. 2 arpaa saat kun jaat arvontalinkin omassa blogissasi, voit käyttää alla olevaa kuvaa siihen. Kerrothan kommentissasi monella arvalla osallistut!

Tapapuolisesti onnea arvontaan kaikille ja onnea rakas blogi, viimeiset kaksi vuotta matkassasi ovat olleet äärimmäisen antoisia ♥



Mari

73 kommenttia:

  1. Onneksi olkoon blogisynttäreiden johdosta! Jos onni suosii, haluaisin tuollaiset ihanat sormikkaat. Itse en ole vielä koskaan sormikkaita tehnyt.

    VastaaPoista
  2. Ihanaa kiitos ohjeesta ja mukana tietenkin arvonnassa. Lasten huoneeseen haluaisin tuommoisen iloisen kirjavan viirinauhan. .

    VastaaPoista
  3. Kauniit sormikkaat, itsekin neuloin viim esyksynä itselleni palmikkosormikkaat ja kyllä niitä sormia tehdessä tuntui hitusen puuduttavalta, mutta lopputulos oli kyllä mieleinen.
    Onnittelut blogisynttäreistä.
    Ihana arvonta, noi sukat on niin suloiset että valitsisin ne palkinnoksesi. :)

    VastaaPoista
  4. Onnea blogillesi! Ja ohhoh, mikä palkinto, toivottavasti arpaonni suosii! ;) Valitsisin tekemäsi upeat kirjoneulevillasukat, tai vaihtoehtoisesti tuollaisen prinsessaleivoksen nuppineulatyynyksi. :)

    Ja voi miten söpöt sormikkaat oot tehnyt! Mäkään en ole tehnyt yksiäkään sormikkaita, koska lapasissakin tympein osuus on se peukalo... :P

    VastaaPoista
  5. Onpa tyylikkäät sormikkaat, tuollaiset täytyy kyllä itsellekin toteuttaa! Ja paljon onnea blogisynttäreiden johdosta! Jos arpaonni suosii minua, haluaisin Nikita-sukat (http://marineuloo.blogspot.fi/2013/07/nikita-sukat.html) tai vastaavan tyyliset. Ihanaa syksyä sinulle! ♥

    VastaaPoista
  6. Mukana ehdottomasti ja pitkät palmikkosukat ois kyllä niin timantit.

    VastaaPoista
  7. Onnittelut ihanalle blogille <3 Tietysti sinun tekemät ihanat sukat haluaisin :)

    VastaaPoista
  8. Vau, sormikkaat! En ole koskaan neulonut sellaisia, koska olen ajatellut niiden olevan hirmu kovatöiset, mutta ehkä tämän ohjeen inspiroimana uskallan kokeilla! :)

    Ja toinen vau, mikä arvonta! Ihanko minkä vaan tekemistä töistäsi voi valita palkinnoksi!? Jos onni suosisi, niin valitsisin ehdottomasti jotkut kauniista sukistasi (koska sellaisia ei tule itselle tehtyä) tai tuubimallisen kaulahuivin talveksi (en kyllä ole nyt varma onko sellaista täällä blogissa näkynyt..?) Ehdottomasti siis kahdella arvalla mukana arvonnassa! :) Linkitän kuvan blogiin seuraavaa postausta tehdessä. :)

    VastaaPoista
  9. De bruna och vita knästrumporna du skrev om den 29 september! Jättefina! En lott blir det till mej.
    Vh.annemarigabrielsen@gmail.com

    VastaaPoista
  10. Onnea kaksivuotiaalle blogille! :) Kahdella arvalla mukana!
    Jos arpaonni suosii, tahtoisin villasukat. Malli ja väri saa olla yllätys :)

    VastaaPoista
  11. Onnea blogille ja sen kirjoittajalle =) Ihan hirveän vaikea valita minkä haluaisi? Upeita kaikki! Itse en osaa neuloa sitten mitään =( Olen toivoton tapaus siinä suhteessa =D
    Leikkauksien jälkeen kärsin kylmistä ja tunnottomista varpaista jotenka tälläiset ainakin kävisi: http://marineuloo.blogspot.fi/2014/07/puuvillaiset-nilkkasukat.html =)

    heli@lailanet.fi

    VastaaPoista
  12. Kauniit sormikkaat :) Osallistun yhdellä arvalla ja jos arpa osuu kohdalle, niin toiveissa olisi joko sellaiset conversesukat tai jonkinlaiset palmikkosukat :) Onnea vielä blogillesi!

    VastaaPoista
  13. Onnea 2vuotias!! :) Palmikkosukat olisi ihanat, puhtaan valkoisena... SN

    VastaaPoista
  14. Onnea! Sinulla on ihana blogi! Osallistun myös arvontaan, ja jos voitan, toiveena olisi nämä täsmälleen samoilla ihanilla väreillä, mutta polvipituisena: http://marineuloo.blogspot.fi/2014/09/ylipolvensukat-part-2.html?m=1 tai pöllölapaset noilla ruskea-valkoinen väreillä. Saisi olla yllätys, kummatko tulee..

    VastaaPoista
  15. Kiitos ihanasta blogista ja onnea! :) Jos onni osuu kohdalle niin kirjoneulesukat toivoisin :)

    -Maria W.

    VastaaPoista
  16. Onnea 2-vuotiaalle! :) Tää sun blogi on kyllä huisin ihana, jatka samaan tahtiin :) .. Jos voittaisin, en ehkä osaisi päättää poikavärisen viirinauhan ja noiden kollaasissa olevien villasukkien välillä. Ehkä päätyisin kuitenkin viirinauhaan, jossa ois mustaa, valkoista, turkoosia ja vaikkapa harmaata :) Oon pitkään miettinyt sellaisen tekemistä itsekin, mutta enpä vain saa aikaiseksi :D

    VastaaPoista
  17. Ihana blogi! Toivoisin pinkkivalkoisin tablet-suojuksen. Sellaisen tarvitsisin...

    VastaaPoista
  18. Löysin tämän ihanan blogin ihan äskettäin! Onnea blogillesi! Jos onni suosii valitsen itselleni polvipituiset sukat, mallia,täytyy vielä katsella. :)

    VastaaPoista
  19. Niiiin ihana blogi sinulla, onnea kovasti:-)
    Arvontaan tulen mukaan ja valintani olisi nuo ihanat valkoiset palmikkosukat....
    -Satu-
    satu.kantoluoto@hotmail.com

    VastaaPoista
  20. Kaikkea ihanaa blogisi sisältää.
    Arvonnassa mukana ja jos onni suosii, niin palmikkosukat olisivat aivan hurmaavat.
    sanna.pietinen@gmail.com

    VastaaPoista
  21. onnea ihanalle blogillesi, valitsisin varmaan sukat itselleni tai jotakin herkkua tytölle :D

    VastaaPoista
  22. Onnea kaksivuotiaalle! Mukaan arvontaan yhdellä arvalla ja jos sattuisin voittamaan, niin toivoisin tämän postauksen sormikkaita jossain toisessa värissä. Ovat aivan ihanat!. :)

    VastaaPoista
  23. Onnea 2-vuotiaalle. Paljon inspiraatiota olen löytänyt täältä! :) Yhdellä arvalla mukana, ja valitsisin jotkut ihanat pitkät villasukat. :)
    nonni-84@hotmail.com

    VastaaPoista
  24. Ihana arvonta! Toisen käsintekemät jutut tuntuu vielä arvokkaammilta kuin omatekemät! Tuo lapselle tekemäsi vaaleanpunainen tuubihuivi on aivan ihana :) Samoin virkatut pöllöt ja viirinauhat, enpä vain itse saa aikaiseksi...

    VastaaPoista
  25. Onnea kaksivuotiaalle blogille! Kauniita käsitöitä olet tehnyt! <3
    Sukkaneulootikkona olen huono tai laiska virkkaamaan, vaikka osaan virkata.
    Jos saisin valita, niin tuollaisen virkatun kaulaliinan tai huivituubin, minkä virkkasit ja kuvasit ruusun kera.
    Osallistun kahdella arvalla eli mainostan tätä arvontaa blogissani ihan kohta.

    Hyvää lokakuuta! Lokakuu on ihana kuukausi, olenhan syntynyt lokakuun lopulla. :)

    VastaaPoista
  26. Ehdottomasti nämä postauksen sormikkaat. Itseasiassa 2v. tyttäreni ilmoitti haluavansa kyseiset sormikkaat. Yhdellä arvalla mukana.

    VastaaPoista
  27. Onnea onnea. Jos voittaisin, muosormikkaat olisivat namit. Kahdella mukana.

    VastaaPoista
  28. Pitkät palmikko villasukat :) 1 arpa

    VastaaPoista
  29. Ihanista käsitöistäsi suosikkini on palmikko-kirjoneulesukat, kuten esim. mökkisukat. Beige-valkoisena :) Mukana yhdellä arvalla.
    MaritaK

    VastaaPoista
  30. Onnea, niin se aika hurahtaa kun on mukavaa. Jos voitto osuisi minun yhdelle arvalleni, niin toivoisin pitkiä raitasukkia.
    flight(at)luukku(piste)com

    VastaaPoista
  31. Uskomattoman taitava olet, sivuillesi jää "jumiin" :-)
    Ylipolven palmikkosukat - tyttäreni olisi niistä ikionnellinen <3

    VastaaPoista
  32. Onnea kaksi vuotiaalle!
    Ehdottomasti mukana upeassa arvonnassa.Valitsisin joko sormikkaat tai ylipolvensuat:)

    VastaaPoista
  33. Onnea 2-vuotiaalle!
    Olen aina ihaillut kutomiasi sukkia, joten sellaisia toivoisin, jos onni potkaisisi :)

    VastaaPoista
  34. Onnittelut blogillesi, innolla seuraan postauksiasi. Mukaan tulen arvontaankin ja sukat olisivat mieluisat. Neulon itsekin paljon, mutta niinhän se on, että suutarilla ei ole omia (sukkia).

    VastaaPoista
  35. Upeat sormikkaat! Eipä tulisi itse tehtyä tuollaisia, hyvä sinä! :)

    Onnea 2 v! Arvontaan mukaan kahdella arvalla. Ja mikäli niin hyvä tuuri kävisi, että arpaonni suosisi, niin piiitkät sukat olis mahtavat.. ja mustana tietty ;)

    VastaaPoista
  36. onnea 2-vuotiaalle blogille!!! ja ihania vuosia lisää kanssamme!!!=)
    haluaisin ,jos onni suosii niin nuo pitkät valkoiset pitsisukat!!!
    Arja
    arja.katariina@hotmail.com

    VastaaPoista
  37. onittelut!!! kaikki tekemäsi on niin ihania!!! mutta sukkia ei ole koskaan liikaa!!! valkoiset villasukat olis kivat!!! pohkeeseen asti mm...! T:jutska
    pilkku10@hotmail.fi

    VastaaPoista
  38. onnea 2-vuotiaalle.
    valitsisin ylipolven sukat.

    VastaaPoista
  39. Kaksivuotisonnittelut! Sinulla on kaikkea ihanaa täällä blogissa, nyt arvonnan myötä löysin tänne. Linkitin arvonnan Hääräämöön eli osallistun kahdella arvalla ylipolven sukkia tavoitellen.

    VastaaPoista
  40. onnea!
    valkoiset pitkän villasukat ois ihanat, aina paleleville jaloille :)
    1 arpa
    elina_jokitalo (at)luukku.com

    VastaaPoista
  41. Onnea 2-vuotiaalle blogille! Sukkasi ovat ihania, joten sellaiset olisivat minun valintani :)

    VastaaPoista
  42. Onnea 2-vuotiaalle! Jos arpaonni osuisi kohdalle, olisi valintani viiri lastenhuoneeseen =).
    siinatar@gmail.com

    VastaaPoista
  43. Onnea! Tuollainen leivos olisi kyllä kiva palkinto!

    VastaaPoista
  44. Onnea! Jos voittaisin, haluaisin sormikkaat juuri tollaiset,kun olet tehnyt. Anne
    annelaukkanen09@hotmail.com

    VastaaPoista
  45. Onnittelut. Valkoiset polvisukat olisi ihanat palmikolla. Sofia
    chipmunk@hotmail.fi

    VastaaPoista
  46. Onnittelut 2-vuotiaalle! Toiveena olisi sormikkaat itselle :)

    VastaaPoista
  47. Onnittelut! Sinun tekemät ylipolvensukat ovat aivan ihanat, niitä yrittämään yhdellä arvalla.Tyttik
    tyttiklemetti@luukku.com

    VastaaPoista
  48. Onnittelut blogisi synttäreiden johdosta. Jos voitto tulisi niin toivoisin koon 35 palmikkopolvisukat valko-keltaisina.

    VastaaPoista
  49. Ihana blogi ! Onnea 2vuotiaasta blogista, jos onni suosii niin palmikkosukat aivan ihanan näköiset.

    VastaaPoista
  50. Onnittelut, aivan ihana blogi sulla! Mikäli arpaonni minun kohdalla suosisi, valintani olisi tällaiselle vilukissalle ne perinteikkäät koon 36 villasukat. Nuo sun valkoiset palmikkoiset alle polven pituiset tekeleet beigeillä koristenauhoilla höystettyinä (niinkuin niissä nikita-sukissa) olisi unelmien täyttymys! <3
    cata.lindberg@hotmail.com

    VastaaPoista
  51. Pinkit piirakkasukat ihastuttivat heti!
    Onnea! Osallistun yhdellä arvalla.
    Nimimerkki Neiti Kesäheinä

    VastaaPoista
  52. Onnittelut! Palmikkosukat olisi ihanat. 1 arpa.
    -minttu47-
    minttu47@gmail.com

    VastaaPoista
  53. Onnea, onnea 2-vuotiaalle blogille!
    Yksi arpa minulle, kiitos! Toiveena olisi palmikkosukat, ei kovin pitkällä varrella. Koko 40.
    Hiisukas (hiisukas(at)gmail.com)

    VastaaPoista
  54. Hieno blogi! Toivoisin valkoisen tablettisuojuksen 10.1 tuumaiselle.
    Ja kaksi arpaa!!!

    VastaaPoista
  55. Onnea onnea! Yhdellä arvalla mukana, ottaisin pitsisukat, jos voitan.

    VastaaPoista
  56. Huih miten pelästyin, että olenko nyt missannut mun lempiblogini arpajaiset. Onneksi en.
    Onnittelut 2-v johdosta. Ihailen yli kaiken tekemiäsi polvisukkia, joissa palmikko edessä (samat kuin arpajaismainoskuvassa) ja luonnonvalkoisena tietty olisi oma valintani, jos arpaonni suosisi :-) Kahdella arvalla mukana :-)

    VastaaPoista
  57. Paljon onnea! :) Siulla on hirveesti kaikkea ihanaa.. ois vaikea valita .. :D mut sukille ois varmasti enemmän käyttöä :)

    VastaaPoista
  58. Onnittelut ! Itse aika vasta löysin blogiisi. Taitava olet tekemään ja ihana koti teillä, kauniisti sisustettu!
    En nyt äkkiseltään osais valita mitä palkinnoksi jos onni suosii, mutta kerron sitten jos niin onnellisesti käy :). -milliS

    VastaaPoista
  59. Onnittelut! Osallistun arvontaan yhdellä arvalla. Palkinnon valitseminen olisikin vaikeaa kaikkien ihanien tekemiesi joukosta. Kehtaisikohan sitä haluta tuollaiset upeat ylipolvensukat, joita esittelit syyskuussa, sellaiset olisi ihanat, tai sitten tässä postauksessa esitellyt sormikkaat. Sormikkaita en ole koskaan vielä saanut aikaiseksi tehdä itse, aion kyllä vielä joskus;)

    VastaaPoista
  60. Oletpa taitava, aivan ihania käsitöitä. Iskee valinnanvaikeus, mutta valitsisin ylipolvensukat itselleni :) Yksi arpa. vaatehuttuja(@)gmail.com

    VastaaPoista
  61. Olipa vaikea valinta, mutta minäkin ottaisin varmaan palmikkosukkia jos onni osuu kohdalle. Harmaat olisivat kivoja. Ja yhdellä arvalla mukana. emiliazjs ät gmail.com

    VastaaPoista
  62. Siis aivan ihania töitä. Jos arpaonni minua suosisi olisi todella vaikea valita mieleistään. Enkä kuitenkin nuo valkoiset palmikkosukat :)

    VastaaPoista
  63. Aivan ihania töitä, jos arpaonni minulle olisi myötä haluaisin nuo valkoiset palmikkosukat :)

    VastaaPoista
  64. Pitkät, valkoiset palmikkosukat tai harmaavalkoiset ylipolvensukat olisivat aivan ihanat :)
    s.kansakoski(at)luukku.com

    VastaaPoista
  65. Yhellä mukana superihanassa arvonnassa!:) harmaasävyiset mökkisukat ois IHANAT <3 alisa.pigg@gmail.com

    VastaaPoista
  66. Mikä blogi sulla<3<3 onnea! Jos arpaonni suosisi olisi pitkät vähän polven alle kirjoneulesukat unelmat! Nim. Innokas lukija

    VastaaPoista
  67. Onnea,onnea yksi arpa,sormikkaat olisi kova sana!

    VastaaPoista
  68. Yhdellä arvalla mukana!
    Mustat perussormikkaat tulisivat tarpeeseen.
    pussikarhu(at)luukku.com

    VastaaPoista
  69. Onnea 2vuotiaalle♡ osallistun arvontaan ja hartaasti toivon voittavani... ylipolven sukat nimittäin!!!!!

    VastaaPoista
  70. Suuret blogisynttärionnittelut! Hirveän ihania luomuksia sinulla :)
    Kaipa mä toivoisin semmoista pikkuista virkattua reppua kummitytölle...
    Yksi arpa, kiitos.
    thlaspi(ät)gmail.com

    VastaaPoista
  71. Vaaleat palmikkosukat olisi ihan ihanuutta.
    ahlfors(at)suomi24(piste)fi

    VastaaPoista
  72. Onnea blogisynttäreistä!
    http://marineuloo.blogspot.fi/2014/07/valkoista-palmikkoa.html
    Vaikea valita... Mutta minä haluaisin tällaiset, mutta hieman kirkkaammalla värillä. ;)
    Yhdellä arvalla mukana!
    sopeutuja(at)hotmail.com

    VastaaPoista
  73. Toivottavasti vielä ehtii mukaan.. Yksi arpa minulle ja toivoisin kovasti tuollaisia palmikkovillasukkia. Mustana vaikkapa. :) Paljon onnea synttäreiden johdosta, tää on kyllä niin ihana blogi!<3

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi!