perjantai 25. lokakuuta 2013

Aikuisten Lise-Lotet
Minulta on kerran ainakin pyydetty ohjetta aikuisten versioon Lise-Loten sukista. Olisi ollut jotenkin tylsää kirjoittaa pelkkä ohje tekemättä sitä ensin itse, joten eilen sainkin omani valmiiksi. Nyt on sitten helpompi tämä ohjekkin tänne kirjoitella, toivottavasti siitä halukkaat saavat selvän ;)

Aikuisten Lise-Lotet 7 Veljestä-langasta:

1. Luo 44 silmukkaa sukkapuikoille nro 3,5, 11silmukkaa/puikko. Neulo näillä silmukoilla 5 kerrosta 1oikein, 1nurin.

2. Neulo yksi kerros pelkkää oikeaa ja lisää samalla joka puikon ensimmäisen ja toisen silmukan väliin yksi silmukka =12s/puikko.

3. Aloita pitsineule, *3o 1n*, toista *-* seuraavat 3 kerrosta. 4 kerros: *langankierto, nosta 1s neulomatta ja neulo kaksi seuraavaa silmukkaa oikein yhteen ja vedä neulomatta jätetty silmukka tämän yli, langankierto ja 1nurin, toista tätä kerros loppuun.

4. Neulo yllä mainittua pitsineuletta niin monta mallikertaa kuin haluat, itse tein 7 krt.

5. Viimeisen pitsikerroksen jälkeen neulo yksi kerros kokonaan oikeaa ja kavenna samalla jokaisen puikon alussa 1s, eli neulo kaksi oikein yhteen =11s/puikko.

6. Neulo 10 kerrosta 2oikein 2nurin.

7. Aloita sitten kantalappu. Neulo seuraavat 22silmukkaa yhdelle puikolle seuraavasti (työn oikea puoli) 1.krs*nosta 1silmukka neulomatta, lanka jää nurjalle puolelle, neulo 1s oikein*, toista *-* rivi loppuun. Käännä työ. 2.krs (työn nurja puoli) nosta 1s neulomatta (lanka jää työn nurjalle puolelle), neulo muut silmukat nurin. Käännä työ. Toista 1.-2. krs:ia yhteensä 12 kertaa (=24kerrosta).

8. Jatka samaa vahvennettua neuletta kuin kantalapussa ja aloita kantapohjan kavennukset. (työn oikea puoli) jatka 1neulomatta 1 oikein kunnes puikolla on 7silmukkaa, neulo seuraavat 2silmukkaa oikein yhteen. Käännä työ. Nosta 1silmukka neulomatta (lanka jää nurjalle puolelle) ja neulo nurjaa kunnes työssä on 7s ja neulo taas 2silmukkaa nurin yhteen. Käännä työ. Neulo oikeaa puolta taas kunnes jäljellä on 6silmukkaa, neulo seuraavat 2 oikein yhteen ja käännä työ. Nosta 1 silmukka neulomatta ja neulo nurjaa kunnes jäljellä on 6silmukkaa, neulo seuraavat 2 nurin yhteen. Jatka näin kunnes reunoilla olleet silmukat kavennusten jälkeen ovat loppuneet, keskelle puikolle jää 10s.

9. Nosta kantalapun molemmista sivuista yhteensä 13 silmukkaa puikoille. Neulo nyt edelliselle puikolle kantalapun puikoille jääneistä 10 silmukasta 5silmukkaa ja loput siirretään seuraavalle puikolle. Neulo nyt nämä 5 silmukkaa oikein ja neulo myös nostamasi 13silmukkaa takakautta kiertäen oikein. (ohjevideo kierron tekemiseen löytyy täältä) Neulo seuraavat kaksi puikkoa (jalan päällä olevat silmukat) aina oikein. Neulo seuraavat 13 silmukkaa kiertäen oikein ja lopuksi normaalisti 5silmukkaa.

10. Jatka nyt kaikilla puikoilla aina oikeaa ja kavenna kantalapun oikeassa reunassa (ikäänkuin sukka jalassa katsottuna oikea) 2viimeistä silmukkaa oikein yhteen ja seuraavan sivun puikon alussa ylivetokavennus (nosta 1s neulomatta, 1 oikein ja neulomatta jätetty silmukka vedetään neulotun yli) kunnes molemmilla puikoilla on 11 silmukkaa. Nyt jatka aina oikein neulomista kunnes pikkuvarvas peittyy ja aloita kärkikavennukset.

11. Tee kärkikavennus aina jalan reunoissa, ensimmäisen puikon alussa ylivetokavennus, seuraavan puikon viimeiset 2 silmukkaa neulotaan oikein yhteen, ja taas ylivetokavennus seuraavan puikon alussa jne. kunnes kaikilla puikoilla on jäljellä 2s. Vedä lopuksi lanka kaikkien näiden silmukoiden läpi yhteen ja päättele sukat.

Mari

Alkuperäisen ohjeen vauvojen Lise-Loten sukkiin löydät täältä :)

maanantai 21. lokakuuta 2013

A little bit of this and that...


Apuva, muhun on iskenyt syystaantuma! Viimeisimmästä kirjoituksesta on vierähtänyt jo reippaasti yli viikko ja vaikken tästä bloggailusta mitään paineita ole ottanutkaan, on jotenkin ollut turhauttavaa huomata ettei ole saanut aikaiseksi mitään tänne asti esille tuotavaa.. En tiedä sitten onko se tämä pimeys vai mikä minulta vie voimat kun en vaan meinaa saada mitään aikaiseksi vaikka tilattuja töitäkin olisi jonoksi asti (ehkä se onkin se syy...?). Oletan tämän kuitenkin olevan ohimenevää (ja toisaalta pienet paussit vaan kuuluu käsitöihin, tämä on toisinaan yhtä nousu ja laskusuhdannetta) ja pian puikot kilisevät taas täynnä intoa ja tarmoa! :)

Nyt kuitenkin marinat sikseen, sillä onhan tässä nyt jotain mitä tuoda näytille, nimittäin anopin tilaamat perusperussukat puhtaan valkoisina ja jo kauan esittelyä odotelleet herkkuleivokset jotka tein 3-vuotta täyttäneelle kummitytölleni syntymäpäivälahjaksi. Mallit on kuulkaas ties vaikka ja mistä, mutta jostain täältä netin syövereistä ne on joka tapauksessa löytyneet :) Niin ja pääsihän noihin kuviin mukaan myös tänään leivotut korvapuustitkin, jotka tosin jäivät ihan omaksi iloksi kotiin syötäviksi. Kylläpäs muuten maistuikin hyville (huom. monikko) nuo tuoreet, lämpöiset pullat kylmän maidon kera, nams!

Oikein reipasta ja pirtsakkaa alkanutta viikkoa jokaiselle tasapuolisesti! ♥

lauantai 12. lokakuuta 2013

♥Converset

Seuraavat tilaustennarit ovat valmistuneet ja hauskinta tässä on se, että niiden tilausjono on tänäkin aikana taas tuplaantunut! Itse en ole koskaan ollut mitenkään erityisen innostunut Converseista tai tennareista muutenkaan ja olen ollut jopa hieman pöllämystyneen yllättynyt siitä miten paljon näitä nyt halutaan. Toisaalta, onhan näissä jotain normaaleista villasukista poikkeavaa mikä viehättää, jopa minuakin. Ainakin kun olen saanut tuunata näistä enempi minun näköiseni, mm. tuo sydämen muoto sopii ainakin minun mielestä juuri näihin yksilöihin perinteistä ympyrää paremmin ;) tshih♥

Nyt mulla olis tarkotus tehdä parit lastensukat tilauksesta (ei tosin tennari!) ja sitten palaankin taas näiden kimppuun (:

Nyt oikein tunnelmallista viikonloppua kaikille tänne poikenneille! ♥ 

maanantai 7. lokakuuta 2013

Vaaleanpunainen tuubihuivi
Tänään puikoilta tipahti jo jonkin aikaa työn alla ollut tuubihuivi. Ohjeen nappasin Kardemumman talosta ja eipä tätä ohjetta täällä blogimaailmassa ole kyllä turhaan hehkutettu! Oli kyllä todella mukavaa neulottavaa eikä tuntunut pitkäveteiseltä vaikka aika monta toistoahan tähänkin huiviin ehti tulla. Lankaa meni koko kerällinen Novitan Ipanaa vaaleanpunaisena 3,5mm puikoilla. Lanka on ihanan pehmeää ja samalla ohutta, siksi tässä ehkä näin kauan kestikin, kerros silloin toinen tällöin- tyylillä :) No mutta nyt ei tarvitse pikkuisen enää kaulaa palella kun sai oman tyylikkään huivin kaulaan ja tänään kun sitä heti testattiin niin aika hyvin näyttäisi sopivan ♥

Seuraavaksi taas jo listaksi muodostuneiden tilaustöiden kimppuun! :)

Kuulaita syyspäiviä ihanat! ♥