tiistai 17. joulukuuta 2013

Joulukortit 2013

Viime viikon torstaina saatiin tämän vuoden joulukortit postiin ja nyt uskallan nämä täällä jo paljastaa, sillä luulen niiden löytäneen ainakin suomessa perille. Kanadaan lähtenyt kortti taitaa olla siinä ja tässä ehtiikö jouluksi saajansa luo, mutta matkalla se on ainakin!

Meillä on jo muotoutunut jonkin sortin perinteeksi tässä muutamassa vuodessa, että minä suunnittelen ja koristelen kortit ja mies toimii osaksi liimaajana ja ainakin leikkaajana jos ei muuta. Tänä vuonna askartelun lomassa hän puhui jo jotain korttien taakse signeerauksesta sanoin "handmade by Janne", mutta vielä tänä vuonna niitä ei saatu aikaiseksi. Lupasin kyllä harkita moista leimasimen hankintaa tuleville vuosille, niin kiltisti hän talkoisiin on aina osallistunut! ♥

Koska rakastan erityisesti joulukorttien askartelua, en voinut tänä vuonna (vaikka viime vuonna siihen "kiireessä" sorruinkin) tilata kuvakortteja suoraan ifolorin sivuilta, joten tänä vuonna teimme jotain itse askartelun ja kuvakortin väliltä tai ainakin molempia. Teetätin erikseen digikuvia Eevistä, jotka sitten päätettiin liimata kortin sisäpuolelle. Näin jäi kortin saajan päätettäväksi miten hän korttia haluaa esillä pitää, joko pystyssä auki niin, että kuvat näkyvät tai sitten vaakatasossa jolloin kuusimetsä on esillä, kaikki kun ei näistä "hittituotteiksi" muotoutuneista kuvakorteista pidä.

Ulkonakin on plussakelit ja lumet ovat yön aikana hävinneet tipotiehensä. Ei anneta sen kuitenkaan masentaa vaan pidetään joulumieltä yllä!♥

sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Kahdet converset puikoilta pois


Tässä viime päivinä valmistuneita converseja. Ylemmät olivat tilaussukat, joista piti tulla koko 39, mutta inhimillisen erehdyksen vuoksi niistä tulikin kokoa 36-37 :D Ja koska minähän en töitä pura on minulla jo uudet puikoilla, tällä kertaa varmasti tulee oikean kokoiset! Onneksi nämä pienemmätkin versiot löysivät jo uuden kodin anopin toimesta.

Toiset sukat on kummitytölle menossa joululahjaksi. Pikku tytön mieltymyksiä pohtien tein näihinkin taas pallon sijaan sydämet sivuille.

Kaunista, lumihiutaleiden täyttämää kolmatta adventtisunnuntaita teille!

perjantai 13. joulukuuta 2013

Glögipulloille somistusToissa päivänä sain aikaiseksi toteuttaa kauan takaraivossa houkutelleen neulomuksen jonka löysin taannoin eräästä ihanasta blogista. Maailman yksinkertaisinta neulomista ja lopputulos on silti hurmaava! Nämä minun tekeleeni on kudottu Novitan Hile-langasta, joka sopii tähän kimalteineen oikein hyvin, mutta toisaalta on ehkä turhan tyyristäkin lankaa tähän, joten täytynee käydä halpahalleja koluamassa josko löytyisi muita kivoja paksuja lankoja mistä näitä voisi tehdä lisää eri väreissä. Langan kun ei tarvitse tosiaan olla villaa tässä tapauksessa vaan akryylilankakin ajaa asiansa mainiosti. Tästä pääsette vielä kurkistamaan ohjetta näihin suloisuuksiin!

Lopussa vielä kuva meidän tämän vuotisesta joulukuusesta missä väriteemana toimii punainen. Ensi vuonna taas joku aivan muu väri .. :)

Kaunista, auringon täyteistä perjantaita!

keskiviikko 11. joulukuuta 2013

Converse sukat isommalle ja pienemmälle
Eilen lähti postin mukana vielä viime viikolla tilatut sukat kohti Helsinkiä, sieltä ilmeisesti jatkaen vielä matkaansa ulkomaille saakka. Nyt tuli siis korkattua vauvankin versiot näistä sukista. Näin jälkeenpäin nettiä selailtuani kaikki vauvalle tehdyt tennarisukat oli virkattuja, itsepä en sitä nähnyt taas tohinoissani edes vaihtoehtona. Sen verran hyppäsin kuitenkin virkkaamisen puolelle, että tein nauhat noihin pieniin sukkiin ketjusilmukoilla, sillä sopivan mittaista nauhaa ei niihin kaupoista missä ennätin käydä löytynyt.

Kaikki sukat mitä minulta on nyt näitä converseja tilattu ovat sattuneet toiveiden puolesta olemaan aina eri värisiä. Siksi näiden tekeminen ei vielä olekaan käynyt kyllästyttämään kun uusilla väreillä sukista tulee jotenkin aina ihan eri näköiset ja oloiset.

Eilen saatiin rakkaan mieheni kanssa joulukortitkin parin illan uurastuksen jälkeen valmiiksi, enää olisivat osoitteita ja postitusta vaille valmiit. Huh, ehdittiinpäs tänäkin vuonna määräaikaan mennessä, nippa nappa! :)

Eiliset toivotukset ihanan kirpsakoista pakkaspäivistä voidaankin tänään jo unohtaa, sillä meillä ainakin ikkunasta kurkistaa melko ankea loska-sumu-näkymä.
 Ihanaista keskiviikkoa siitä huolimatta sinulle! ♥tiistai 10. joulukuuta 2013

Kukkaiset aluset


Tässäpä esittelyyn viime viikolla valmistuneet lasinaluset/tuikkualuset/mitä ikinä kukin näille voisi keksiäkään. Väri on kuvissa valitettavasti pahasti vääristynyt, oikea sävy olisi tumma purppura, ei tosiaan tuommoinen joulunpunainen. Sen siitä saa kun illalla hehkulampun valaistuksessa on otettava kuvia!

Näitä oli hauska virkkailla ja kuviokin oli miellyttävä, vaikka aluksi kuvittelin sen itselleni liian haastavaksi. Ohjeen näihin ja paljon muihin löysin täältä.

Jaiksis, se olisi kohta joulu täällä ja minulla olisi vielä tuhat ja yksi asiaa hoidettavana tai ainakin neulottavana! ;)

Kirpsakoita pakkaspäiviä teille toivottelee