torstai 26. helmikuuta 2015

Ylipolven villasukat ♥ OHJE


Näiden ylipolven villasukkien ohjetta minulta on toivottu jo useaan otteeseen ja viimein sain sen kirjoitettua teillekin. Kuvio löytyy myös Drops Designin sivuilta, mutta ohjeen olen muokannut muuten mieleisemmäksi omaan jalkaan. 

Langaksi suosittelen esimerkiksi Gjestalin Jannea, Viking Villeä, Novitan 7 Veljestä tai muuta paksuudeltaan vastaavaa. Varaa valkoista lankaa 100g ja värillistä n.150-160g (yhteensä sukkiin menee n.230-240g hieman riippuen varren pituudesta)
 Puikoiksi joko 3mm tai 3,5mm, resoriin suosittelen ainakin 3mm (itse käytän 3mm puikkoja koko työssä).

Luo 64 silmukkaa 3mm sukkapuikoille, 16s/puikko. Neulo 2oikein 2nurin 15cm. Seuraava kerros neulotaan oikein ja lisätään tasaisin välein 2silmukkaa /puikko = 72s.
Aloita mallineule (ps. suosittelen kiinnittämään huomiota lankadominanssiin, sillä on huima ero kuvion lopputulokseen!):

Kuvio Drops DesignMallineuleen jälkeen aloita kavennukset, jotka tulevat siis pohkeen taakse, (kavennukset tehdään aina 1sen puikon alussa ylivetokavennus ja 4nnen puikon lopussa 2s oikein yhteen.) joka kolmas kerros yhteensä 9 kertaa minkä jälkeen tee kavennukset joka toisella kerroksella kunnes jokaisella puikolla on jäljellä 11s. Neulo näillä n.10cm oikein.


Aloita tämän jälkeen kantapään neulominen. Neulo neljännen puikon silmukat samalle puikolle ensimmäisen puikon kanssa seuraavasti (työn oikea puoli) 1.krs *nosta 1silmukka neulomatta, lanka jää työn nurjalle puolelle, neulo 1s oikein*, toista *_* rivi loppuun. Käännä työ. 2.krs (työn nurja puoli) nosta 1s neulomatta (lanka jää taas työn nurjalle puolelle), neulo muut silmukat nurin. Käännä työ. Toista 1.-2.kerroksia yhteensä 12 kertaa (=24kerrosta)

Jatka samaa vahvennettua neuletta ja aloita kantapohjan kavennukset. Työn oikea puoli, jatka 1s neulomatta 1 oikein kunnes puikolla on jäljellä 7s, neulo seuraavat 2s oikein yhteen. Käännä työ. Nosta 1s neulomatta (lanka jää edelleen nurjalle puolelle) ja neulo nurjaa kunnes puikolla on 7s ja neulo taas 2s nurin yhteen. Käännä työ. Neulo oikeaa puolta taas kunnes jäljellä on 6s, neulo seuraavat 2s oikein yhteen ja käännä työ. Nosta 1s neulomatta ja neulo nurjaa kunnes jäljellä on 6s, neulo seuraavat 2s nurin yhteen. Jatka näin kunnes reunoilla olleet silmukat ovat kavennusten myötä loppuneet ja puikolla on jäljellä 10s.

Nosta kantalapun molemmista sivuista yhteensä 13s puikoille ja jaa kantalappuun jääneet 10s puoliksi näille kahdelle puikolle. Neulo kaikilla silmukoilla kierros oikein (nostetut silmukat neulotaan ensimmäisellä kierroksella takakautta kiertäen oikein reikien välttämiseksi, ohjevideo siihen löytyy mm. täältä).  Jatka nyt kaikilla puikoilla aina oikeaa ja kavenna kantalapun oikeassa reunassa (ikäänkuin sukka jalassa katsottuna oikea) 2viimeistä silmukkaa oikein yhteen ja seuraavan sivun puikon alussa ylivetokavennus kunnes molemmilla puikoilla on jäljellä 10s. Jatka oikein neulomista kunnes pikkuvarvat peittyy ja aloita kärkikavennukset.

Tee kärkikavennus aina jalan reunoissa, ensimmäisen puikon alussa ylivetokavennus, seuraavan puikon viimeiset 2 silmukkaa neulotaan oikein yhteen, taas ylivetokavennus seuraavan puikon alussa jne. kunnes kaikilla puikoilla on jäljellä 2s. Vedä lopuksi lanka kaikkien näiden silmukoiden läpi ja kiristä aukko. Päättele lanka työn nurjalle puolelle huolellisesti, kuten kaikki muutkin langan pätkät. 

Höyrytä sukat harson läpi, venyttele varovasti kuosiinsa ja olet valmis! Kuulisin mielelläni vaikka tuolla kommenttiosiossa mikäli olet sukat tällä ohjeella toteuttanut ja jos pidät blogia niin laita ihmeessä myös linkki perään niin tulisin mielelläni kurkistamaan tekemiäsi sukkia! :)

Nautinnollisia neulomishetkiä! ♥

Mari

91 kommenttia:

 1. Ihanainen kiitos tästä sukka ohjeesta.Olen ihaillut näitä ja nyt uskallan tehdä ekat ylipolven sukatkin.
  Mahtavan kauniit myös nuo lasten sukat.Tytti

  VastaaPoista
 2. Kiitos ohjeesta! Nämä ovat niiiiin ihanat! Pakko kokeilla, onnistuisiko itseltä. <3 <3 <3

  VastaaPoista
 3. Voi kiitos. .Tätä ohjetta on odotettiin paljon..

  VastaaPoista
 4. Suuri Kiitos ohjeesta! Nämä menee heti puikolle, kuin vain saan ostettua lankaa.
  Catarina

  VastaaPoista
 5. oi sinä ihanainen! Kiitos ohjeesta. Sitten joskus, kun ei virkkuukoukku millään tahdo pysyä kädessä tai ihan muuten vain, ihan varmasti kokeilen ohjettasi. Lankojakin on jo vaikka kuinka varastossa ... Torstaiterkuin Riitta

  VastaaPoista
 6. IHANAT. KIITOS.
  Mukavaa viikonloppua sinulle ja perheellesi.

  VastaaPoista
 7. Niin suloisia! <3 Mukavaa viikonloppua :)

  VastaaPoista
 8. Kiitos ohjeesta! Täytyy kokeilla kun vaan saisi päätettyä minkä väriset sukat haluaisi tehdä..

  VastaaPoista
 9. Nämä ovat kyllä todella kauniit! Kiitos ohjeesta, pitää jossain vaiheessa alkaa tuhoamaan seiskaveikkavarastoa, kun on joskus muinoin tullut osteltua :)

  VastaaPoista
 10. Kiitos ohjeesta, nämä on niin kauniit sukat. Todella kauniita käsitöitä täällä blogissasi. Ihan silmät soikeana niitä ihaillen. Ekat sukat on valmistumassa ja seuraavaksihan pitää tehdä sitten taaperolle sukat. Mukavaa alkanutta viikkoa

  VastaaPoista
 11. Hei ja ihanaa kevättä! :) Ohje on tähän asti ollut tyhmemmällekin selvä ja kuviokin on syntynyt, muttamutta tuo kavennusosio ei vaan mene minun jakeluuni. Osaisitko selittää niin, että saisin sukkani näyttämään edes puoliksi niin kauniilta kuin sinun tekemäsi. Aurinkoista viikkoa :) terveisin Jenni

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa ja kiitos viestistäsi!

   Oletan, että tarkoitat noita kirjoneuleen jälkeen tulevia kavennuksia pohkeessa.. Eli teet ylivetokavennuksen (nosta 1s neulomatta ja neulo yksi oikein minkä jälkeen vedä nostettu silmukka neulotun silmukan yli) aina ensimmäisen puikon kahdella ensimmäisellä silmukalla ja neulot kerroksen loppuun asti kunnes tulet viimeisen eli neljännen puikon loppuun ja neulot siellä 2viimeistä silmukkaa oikein yhteen. Toistat näitä kavennuskerroksia joka kolmas kerros yhteensä 9kertaa, eli yhteensä tässä kohtaa olet neulonut 27kerrosta. Tämän jälkeen toista nuo samat kavennukset joka toisella kerroksella kunnes puikoilla on 11s/puikko. Joudut siis siirtämään kakkos ja kolmos puikoilta silmukoita tasaisesti näille toisille puikoille silmukoiden vähetessä , kakkos puikolta ykköselle ja kolmos puikolta neljännelle niin. Kavennukset tulisi jäädä tuonne pohkeen taakse keskelle.. Toivottavasti tästä oli yhtään apua :) Ja kiva kuulla, että neulot sukkia ohjeellani!

   Aurinkoisia kevät päiviä sinullekin! :)

   Poista
 12. Tein ohjeellasi nämä ihanat sukat ja nyt minulta on kyselty voisinko tehdä tälläiset myös tilaustyönä rahaa vastaan? Saako tällä ohjeella tehtyjä sukkia myydä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa ja kiitos kun kysyit etukäteen! Minun puolestani sukkia voi tehdä ohjeella myyntiin :)

   Poista
  2. Kun olette myyneet ylipolven sukkia niin paljonko niistä olette pyytänyt hintaa?

   Poista
 13. Hei! Kiitos aivan ihanien sukkien ohjeesta! Täällä myös tälläseltä aloittelijalta onnistunu tähän asti hyvin, mutta nuo pohkeen kavennukset ei meinaa mullekaan kunnolla aueta. Missä vaiheessa siis siirretään kakkos ja kolmos puikolta ykkös ja neloselle? Aina kun kavennetaan vai lopuksiko jaetaan tasaisesti puikoille? Ja nostetaanko ne vain vai kudotaan? Kiitos jos viitsit vielä rautalangasta tyhmälle vääntää. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana Jonna kommentistasi! Hienoa kuulla, että sukkien neulominen on onnistunut aloittelijaltakin, mahtavaa!!

   Mä olen siirtänyt 2 ja 3 puikoilta 1 ja 4 puikoille kavennuksien aikana sitä mukaa kun kaventelen, silloin neuletta on helpompi jatkaa eteenpäin kun kaikilla puikoilla on aina suunnilleen saman verran silmukoita.. Ja kyllä ne siis vaan kudotaan sille seuraavalle puikolle, toki voit myös jättää esim. 3puikon loppuun jättää aina haluamasi määrän silmukoita neulomatta ja siirtää ne nostamalla 4 puikolle, kummin vain teetkin on lopputulos sama :) Ja kysyhän ihmeessä jos vielä jäi mietityttämään! Tsemppiä neulomiseen! :)

   Poista
 14. Kiitos paljon vastauksesta! Johan rupes onnistumaan, saan kuin saankin nämä ihanat jalkaan jo tänä syksynä, heh 😄
  Oikein ihanaa syksyä sulle! :) ja kiitos vielä ihanasta ohjeesta!

  VastaaPoista
 15. http://ihanapakkomielle.blogspot.fi/2015/10/sairauslomalla-valmistuneita-kyjyja.html

  Toimiva ohje ja ihana tämä sun blogi! Valitettavasti en nyt saanut kuvaa sukat jalassa - mutta voin vakuuttaa, että istuvat hyvin!

  VastaaPoista
 16. ihanat sukat, nyt vain lanka kauppaan.
  meinasin alkaa taas kutoon vaan tylsiä perus harmaitasukkia. pitänee muuttaa suunnitelmia

  VastaaPoista
 17. Kiitos ohjeesta. Tein tätä ohjetta muuttaen sukat 12v tytölleni. Käytin alussa 52:tä silmukkaa, vähensin mallikertasta yhden ja vähensin pohkeen kavennusten määrää. Tuli mieluiset sukat tytölle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa kuulla Nanna, tosiaan ohjetta muokkaamalla saa hyvinkin tehtyä sukkia myös eri-ikäisille ja kokoisille jaloille :)

   Mukavaa syksyn jatkoa sinulle!

   Poista
 18. Hei!
  Onko ohje jonkin tietyn koon sukkaan vai määräytyykö koko vain tuossa jalkaterän neulomisen pituudella?
  Meinasin 39 -koon sukan neuloa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa!

   Kyllä tuolla ohjeella onnistuu kaikki ainakin kokojen 36-41 sukkien neulomiset helposti :) muuten silmukoita voi sitten vähentää tai lisätä sen mukaan miten leveä esim jalka on :)

   Poista
  2. Tyhmän pitää kysyä miten paljon silmukoita tarvii jos teen seiskaveikalla ja koon 3 puikoilla. Tarkotus olis tehdä koon 36 sukat 😁

   Poista
  3. Voit hyvin tehdä tämän ohjeen mukaisilla silmukoilla, sovitat vaan kärkiosaa lopuksi jalkaan jotta saat siitä oikean mittaisen :)

   Poista
 19. Moi. Aivan ihana ohje..mutta onko kuvioissa virhe? Hiutalen kohdassa ekarivi minun mielestäni pitäisi olla 4 pohjaväriä 2 värillistä 1 pohjaväriä 2 värillistä ja loput 3 pohjaväriä..... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Herranjumala! Tosiaan, jouduin käymään läpi monta kertaa ennenkuin tajusin itsekin. Alhaalta päin ensimmäinen hiutaleen rivi on oikein, viimeinen rivi sen sijaan on väärin! Korjaam asian heti viikonloppuna, kas kun ei kukaan muu ole sitä vielä huomannut!:D

   Kiitos vihjeestä ;)

   Poista
 20. Todella kauniit sukat! Lankadominanssissa on vielä vähän epäselvyyttä, kumpi langoista on ollut sinulla dominoivana? Valkoinen vai värilanka? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos!!

   Vaihtelen tuossa kuviossa dominanssia sen mukaan minkä värin haluan korostuvan, ne on makuasioita :)

   Poista
 21. Aivan ihanat sukat! Osaatko sanoa kuinka leveät nuo ovat pohkeen kohdilta? Teen joululahjaksi ja haluan olla varma, että ovat sopivat. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt en osaa äkkiseltään sanoa, mutta helppohan sinun on niitä sovittaa kavennusten ohella niin näet suoraan onko kavennukset juuri sinun pohkeillesi sopivat vai ei. Itse tykkään hyvin istuvasta mallista ja tämä on ainakin omaan makuun hyvin istuva malli, mutta välisovituksilla saat ainakin sopivan!:)

   Poista
 22. Onko 11 silmää puikolla nilkassa kuitenkin niin paljon, että jalka sopii siitä hyvin menemään, vai pitäisikö kutoa paksummilla puikoilla.
  Minä käytin ennen aina 3 puikkoja, mutta olen siirtynyt 3,5 puikkoihin.
  Nämä on niin kauniit, että minulla on varmaan myös joulun aikaan puikoilla... Kiitos ohjeesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt joudun kyllä toteamaan, että se on ihan käsialasta riippuvaista. Itse neulon kyseiset sukat nilkassa 10s/puikko nro 3 puikoilla ja oma jalkani sujahtaa siitä ainakin ihan loistavasti läpi, mutta toki riippuu ihan siihä, miten paksu pohje on ja käsiala vaikuttaa todella paljon. Kokeilemalla selviää ainakin viimeistään, mutta kyllä uskoisin, että 11s/puikko mahtuu mainiosti :)

   Poista
 23. Hei! Kerroit 1. joulukuuta, että korjaat kuvion. Onko ohjeessa tällä hetkellä korjattu kuvio?

  VastaaPoista
 24. Mä teen juuri noita ihanaisiasi joulun väreillä.Seiska veikan punaine ja valkoinen:)Parhaat sukat koskaan..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja voihan apua, tuo väriyhdistelmä toimii näissä varmasti täydellisesti ja lopputulos on varmasti ihanan jouluinen!

   Poista
 25. Voihan Mari minkäs oot mennyt tekemään.Nyt mää sitten vaan näitä ihanuuksia teen,niin upeat ja ihanat jalassa.Kiitos super hyvästä ohjeesta.Joulun odotuksia sinne:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Eva!! Tiedän kyllä mistä puhut, näissä on se jokin koukuttava vaikutus ;) mutta ihanaa että olet innostunut näiden neulomisesta!!<3

   Poista
 26. Moikka! Olen ihan aloittelija näiden kirjoneuleiden kanssa ja muutenkin neulonut aina ilman ohjeita. Ja nyt en ymmärrä tuota, kun puikolla on 18 silmukkaa ja mallipiirroksessa 12 niin mitä niille 6 tehdään, joita ei piirroksessa ole? Jatketaanko 6 silmukkaa mallipiirroksen rivin alusta vai mitä ihmettä? Yritin tehdä niin ja lopputuloksena oli epämääräiset puolikkaat tähtikuviot kokonaisten välissä? :) En vaan tajua ja nyt on ajatus jo ihan solmussa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Heidi!

   Tosiaan tarkoitus on, että neulot tuota mallikuviota jatkaen sitä sitten seuraavalle puikolle siitä mihin kuviossa jäit, ei niin että aloittaisit kuvion alusta aina uudella puikolla :) Tsemppiä neulomiseen ja ihanaa joulun aikaa!

   Poista
 27. Tosi hienot sukat. Ja niin taidokasta kirjoneuletta.

  VastaaPoista
 28. Huh huh, taitaa näiden neulominen jäädä meikäläiseltä, vaikka ovatkin niin ihanat ja kauniit! Päätin antaa neulomiselle mahdollisuuden ja ostin puikot ja kerän lankaa, mutta neulomisesta on ehtinyt kulua jo vuosia, eikä se muutenkaan koskaan ole ollut vahvuuteni. Virkkaaminen on niin paljon helpompaa, kun tarvitsee huolehtia vain yhdestä koukusta ja yhdestä silmukasta kerrallaan :D

  VastaaPoista
 29. Löysimpäs sattumalta ihanan blogisi kun googlailin pitkävartisten villasukkien ohjetta :) Ja siis aivan täydelliset sukat! <3 Nyt vain en osaa millään päättää minkä väri valkoisen kaveriksi valitsisin :D Apua.. Huomenna on kauppaan mentävä!
  -Heli-

  VastaaPoista
 30. Kärkikavennuksista kysymys: Jos kavennukset tehdään sukan reunoihin, eikö niiden pitäisi olla 1. puikon lopussa ja 2. puikon alussa sekä 3. puikon lopussa ja 4. alussa jotta ne tulisivat reunoihin? Vai enkö nyt ymmärrä ohjetta vaan ? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota tuota, nyt täytyy sanoa, että itse olen äärimmäisen huono laskemaan puikkoja, mutta sanotaanko näin, että jos sukka on onnistunut kärkivaiheeseen asti hienosti niin jokainen varmasti osaa summata kumpaan päähän puikkoja kavennukset tehdään jotta ne olisivat reunoilla :) Itse kadotan puikkojen numerot kantalapun kohdalla :D

   Poista
 31. http://uuttavanhaakasintehtyakaunista.blogspot.fi/2016/02/70-uusi-aluevaltaus-neulominen.html

  Yksi sukka valmis, one to go ;)

  VastaaPoista
 32. Hei vain, teen elämäni toista sukkaparia, joten ehkä vähän itsestäänselvä kysymys: Kantalappuja aloittaessa kahdelle puikolle jätettiin 11s molemmille. Kuitenkin sitten kantapään neulomisen jälkeen, kun tehdään nilkan kohdan kavennukset, kavennetaan niin kauan, kunnes on 10s per kavennettavat puikot.. Eli kun lähdetään tekemään pelkkää oikein kärkikavennuksiin asti on kahdella puikolla 10s ja kahdella puikolla 11s?

  VastaaPoista
 33. Oiskoha ohjeessa virhe..mietin sitä itsekkin ensin mutta päättelin että joka puikolla kyllä kuuluu olla saman verran silmukoita joten olen kaventanut siihen asti kunnes jokaisella on se 11 silmukkaa :)
  Kohta molemmat sukat jalassa, toivottavasti sullakin! :)

  VastaaPoista
 34. Mä otin 2 ja 3 puikoilta yhet silmukat myös kavennukseen niin, että lopuksi puikoilla oli se 10 silmukkaa. Tuli ihanan napakat! :)

  VastaaPoista
 35. Kiitos ihanasta ohjeesta. Teen juuri sukkia 7 veljestä -langasta, yläosassa vaaleanpunaista, alaosa grafiitinharmaata. Kiitos!!

  VastaaPoista
 36. Hei, ja kiitos ihanasta sukkaohjeesta! :-) Tein ohjeellasi (hieman muokaten) sukat ystävälleni, halutessasi voit käydä kurkkaamassa; http://mydearmittens.blogspot.fi/2016/11/ylipolven-villasukat.html

  VastaaPoista
 37. Isot kiitokset, kyllä on hyvä ja helppo ohje, jopa minäkin tein yhdet Ohjeesi mukaan ja aika hyvät tulivat, vaikka ensimmäiset pitkät sukat olivat tein tummalla- ja vaaleanharmaalla 7 veljen langasta. Blogia ei ole, mutta kiitokset vielä kerran. Ulvi

  VastaaPoista
 38. Näitä sukkia on jo pudonnut puikoilta kahdet erillaiset parit, ihana ohje ja näistä tulee niin kauniit 😍

  VastaaPoista
 39. Vallan ihanat sukat! Heti kun näin ajattelin,että näitä on pakko kokeilla vaikka en oli kovinkaan neulonut. Siispä minulla heräsi pari kysymystä. Vaihdetaanko lankaa aina katkaisematta kuviossa ja onko sisäpinta minkälainen sen jälkeen? Ja tämä tärkeämpänä:Neulotaanko koko kuvio osuus 64 silmukalla ?
  Tarkoitan siis, että alkaako kavennus vasta kuvion jälkeen? Kiitos jos vastaat mahdollisimman pian!:)

  VastaaPoista
 40. Ihanat sukkaset! Alkaa kavennukset vasta kuvion jälkeen? Siis tehdäänkö kuvioa koko ajan 64 silmukalla? Kiitos jos vastaat pian:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä, kavennukset alkavat vasta kuvion jälkeen. Kuvio neulotaan 72 silmukalla. Eli resori neulotaan 64 silmukalla jonka jälkeen tehdään lisäykset joka puikolle (=72s) ja näillä jatketaan kuvio :)

   Poista
 41. Kuvio 64 silmukalla. Toinen sukka pohkeen kavennusvaiheessa. Hyvä ohje. Onnistuu ja nätit on.

  VastaaPoista
 42. Joustinneule tulee 64 silmukalla. Kun joustinneule on valmis, lisätään 8 silmukkaa. Ohjeessa sanotaan näin: Seuraava kerros neulotaan oikein ja lisätään tasaisin välein 2silmukkaa /puikko = 72s.

  Eli kuvio neulotaan 72 silmukalla. Mallikuviossa on 12 silmukkaa, mikä tarkoittaa että se toistuu kuusi kertaa. Jos neuloisi kuvion 64 silmukalla, kuvio ei menisi tasan :)

  VastaaPoista
 43. Kiitos tästä ohjeesta. Uskaltauduin minäkin ihka ensimmäiset ylipolven villasukat ohjeellasi neulomaan. Oikein ovat mieleiset <3 / http://omannakoinen.blogspot.fi/2017/03/ylipolven-villasukat.html

  VastaaPoista
 44. Kiitos kivasta ohjeesta! Tein tytölleni vähän pienemmän mutta sinun kuvioosi käyttäen. Linkitän blogistani tänne :-)

  Maija (www.kasitoitajapuutarhanhoitoavol2.wordpress.com

  VastaaPoista
 45. Kiitos ihanasta ohjeesta. Helposti ja nopeasti saa näyttävät sukat.
  http://projektitprosessissa.blogspot.fi/2017/04/ylipolven-sukat-nro1.html

  VastaaPoista
 46. Löysinpä minäkin sattumalta näiden ihanien sukkien ohjeen. Heti tuumasta toimeen ja valmista tuli viidessä päivässä beige-valkoiset. Onnistui selkeillä ohjeilla hyvin. Kiitos paljon ��.

  VastaaPoista
 47. Aivan ihana löytö tämä ohje!!! Ollaan reissussa ja neule tuli kyllä mukaan, mutta ohjeet jäi kotiin, joten piti löytää pikainen "välityö"��. Onneksi löytyi näin mielettömän kaunis ohje. Oletko tehnyt näitä miesten koossa? Olisi kivaa tehdä tällä ohjeella myös miehelle, mutta silmukkamäärä mietityttää.. osaatko auttaa��?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi pahus, pahoittelut viivästyneestä vastauksesta, kommenttisi on jostain syystä mennyt minulta aivan ohi...

   Olen tehnyt näitä sukkia miestenkin koossa, tällöin olen vain tehnyt väljemmät kavennukset pohkeissa ja jättänyt loppuun vähän enemmän silmukoita kuin näissä naisten sukissa. Toki jos olen tiennyt, että sukat tulevat isoihin ja "paksuihin" jalkoihin niin olen myös lisännyt yhden mallikerran alkuun :)

   Tästä ei varmaan ole enää hirveästi apua, mutta toivottavasti onnistuit neulomissasi sukissa!

   Poista
 48. helppo ja hyvä ohje, täällä mun versio :) https://ihaittetein.blogspot.fi/2017/09/ylipolven-sukat.html

  VastaaPoista
 49. Ihanat sukat <3 Kiitos ohjeesta!
  Ajattelin tehdä nämä äidilleni, mutta hänellä on tosi kapeat pohkeet ja pieni jalka. Miten osaisin kuviota pienentää, ettei se sekoisi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!! <3

   Hmm. Sanoisin, että tuota kuviota ei kannata tuosta enää pienentää, muutoin sukista tulee todella kapoiset. Minun käsialallani noista tulee näilläkin silmukkamäärillä melko kapoiset, mutta toki voisit tehdä vielä tiuhempaan nuo pohjekavennukset ja ehkä kaventaa niitä vielä pari silmukkaa enemmän kuin mitä ohjeessa on :)

   Poista
 50. Lisäisitkö vielä ohjeeseen linkin Dropsin ohjeeseen. Mielenkiinnosta olisi kiva nähdä, kuinka paljon olet muuttanut kun omaan korvaan silmukkamäärä kuulostaa kovin pieneltä (ainakin omalle pohkeelle), ja onhan se tekijänoikeusasiakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, ohessa linkki dropsin sivuille :) https://www.garnstudio.com/pattern.php?id=4221&cid=11

   Olet oikeassa, että ohjeeni ovat hyvin työistuvia, sillä tykkään tehdä jalanmukaisia malleja. Itse olen pienet pohkeet omaava, joten tietysti silmukkamääriä kannattaa muutella sen mukaan, minkäkokoiseen jalkaan ne tulevat :)

   Toivottavasti pääset neulomisessa hyvään vauhtiin, joskushan se on sitä, että joutuu purkamaan ja muuttamaan silmukkamääriä jalkaan sopivammiksi..

   Iloista joulun odotusta sinne!

   Poista
 51. Hei.
  Mulla on nämä sukat ystäväni pyynnöstä nyt puikoilla ja mietin vain tuosta mallikuviosta yhtä juttua. Onko nuo ruksit tuossa tehtyä valkoisella ja tyhjät ruudut pohjavärillä? Nyt huomasin noita kuvia tarkastellessa, että se pohjaväri tavallaan muuttuu jossain vaiheessa... mutta missä vaiheessa? Oon kyllä tehnyt kirjoneulesukkia jonkun verran, mutta ne on olleet värilliset mallikaaviot. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohjeessa tosiaan ruksilla merkitty on väri joka jatkuu sukkien kärkiin asti, eli valkoiset tyhjät ruudut ovat valkoisella neulottavia, vaikka toki väriyhdistelmät voivat mennä toisinkinpäin tai olla jotain ihan muuta kuin valkoista mikäli niin haluaa :)

   Kuvion jälkeen sukat jatkuvat värillä, joka on kuvioon merkitty ruksilla, eli kuviota seuraamalla ensimmäisestä pääväristä tuleekin kuvioväri :)

   Toivottavasti sait jujusta kiinni, mutta tosiaan kuviota seuraamalla sen pitäisi kyllä onnistua :)

   Neulomisintoa ja tsemppiä!

   Poista
  2. Juu sain ohjeesta kiinni. :) Kunhan hetken aikaa tuota kuviota tutkailin niin sittenhän se alkoi aukeamaan ja samoin tuo värin vaihtuminen ja nyt on jo molemmat sukat jo lähes kantapäässä. :) Kunhan saan valmiiksi niin laittelen kyllä sitten blogiini näistä postauksen (tikuttamisenterapiaa.blogspot.fi). :) Aivan ihana ohje ja suunnittelen jo eri värisiä itsellenikin. :)

   Poista
  3. Hieno juttu! Täytyy sitten tulla ihastelemaan valmistuneita sukkia blogiisi :)

   Poista
 52. Hei! Kiitos ihanasta ohjeesta. Kantapää ohje oli niin selkeä että täältä valmistui ensimmäiset villasukat ja pitkävartisena! Nyt täällä neuloosi pääsi valloillee anoppi saa sukat ja appiukon äiti saa kanssa. Olen iki kiitollinen ihanasta ja hyvästä ohjeesta :) mukavaa joulun odotusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten ihana kuulla!! Se on ihana tunne kun kunnon neulomiskärpänen iskee, vielä kun siihen olisi aikaa kunnolla! Mukavaa, että sukkia syntyy suvun naisille!

   Ihanaa joulunaikaa ja iloisia neulomishetkiä sinulle! :)

   Poista
 53. Moikka, onko kuvio korjattu? ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Kuvio on oikein, missä kohtaa siinä on mielestäsi virhe? :)

   Poista
 54. Aivan ihanat. Miten saisin kuvion pysymään samana jos sukkien saajan koko on noin 34-35....en ymmärrä yhtään miten kuviota muokkaisin :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hmm, itse kyllä varmaan ottaisin ronskisti yhden mallikerran pois kuviosta, eli tekisin muuten samoin kuin ohjeessa, mutta lähtötilanteessa olisi esimerkiksi 60silmukkaa ja kuvion alettua jatkaisin 60 silmukalla. Kokeilemallahan se selviää sitten onnistuuko :) Mutta näin lähtisin varmaan alkuun, toivottavasti oikea silmukkamäärä löytyy!

   Poista
 55. Moi!Super kauniit sukat. Haluaisin kovasti onnistua. Mutta heti jäin miettimään, että kun kenkänumero on 42 ja suhtkoht tukevat pohkeet,kuinka monella silmukalla aloitan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Voithan tehdä yhden mallikerran enemmän kuviota (eli +12s kuvion alettua) jos koet, että sille on tarvetta. Itse olen kyllä tällä mallilla sovittanut melko tukeviakin pohkeita ja hyvin on istunut, mutta tietysti käsialallakin on tähän vaikutusta. Kokeile luoda alkuun vaikka 68silmukkaa ja kuvion alkaessa sinulla pitäisi sitten olla jo 84 silmukkaa, jotta kuvio menee tasan :) Toivottavasti löytyy sopivat silmukkamäärät!

   Poista
 56. Sain nämä sukat joululahjaksi ja nämä on aivan ihanat, kaverin ensimmäiset sukat jotka hän on neulonut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau, kaverisi ei ole aloittanut niistä yksinkertaisimmista sukista uraansa villasukkien parissa! :) Mutta ihana kuulla, että sukat ovat olleet mieleiset ja malli oli valikoitunut puikoille!

   Ihanaa kesän jatkoa ja mukavaa Juhannusta!

   Poista

Kaunis kiitos kommentistasi!