keskiviikko 24. huhtikuuta 2013

Sukat ystävälle

Nämä sukat on kudottu ihanalle ystävälleni ja entiselle työtoverilleni. Hänellä on korkean jalkapöydän vuoksi hankaluuksia löytää juuri hänen jalkaan sopivia sukkia. Eivätpä meinanneet istua minunkaan jo aiemmin kutomani sukat, mitkä hän mahdollisesti olisi muuten kelpuuttanut. Mutta eipä hätää, kudotaan sitten sellaiset sukat, missä tämäkin seikka on otettu huomioon. 

Itse tykkään kutoa todella tyköistuvia sukkia ja usein ohjeissa kantapään jälkeen kavennukset tehdään vain joka toinen kerros, jolloin sukista tulee mielestäni liian löyhät jalkapöydän kohdalta. Tällä kertaa tein kuitenkin sukat alusta loppuun asti ohjetta noudattaen ja myös näissä kavennukset tehtiin joka toisella kerroksella. Omaan jalkaani sukista tuli liian löysät, mutta katsotaan istuisivatko ne paremmin saajansa jalkoihin.. 

Toisen sukan kohdalla jouduin jännäämään, että riittääkö lanka ja eihän se riittänyt. Kuvassa päällimmäisen sukan kärkikavennusten kohdilla lanka sitten loppui ja jouduin jatkamaan uudesta kerästä, joka ei tietenkään ollut samaa värjäyserää, joten tuossa kohtaa näkyy nyt haalea väriero. Toivotaan, että myöskään tämä ei haittaa sukkien saajaa liiaksi.. :)


Malli: DROPS pitsineulesukat
Lanka: Novita 7-Veljestä vaaleanpunainen, 104g
Puikot: nro 3,5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kommentistasi!