torstai 17. syyskuuta 2015

Virkattu prinsessakakku & prinsessakeksit (comeback!)




Olen ollut ihan ällikällä lyöty siitä, minkä reaktion blogin lopettaminen on aiheuttanut läheisissäni. Niissäkin jotka eivät edes vakituisesti lue blogiani. Siis nekin, jotka eivät edes ymmärrä käsitöistä, saati bloggaamisesta mitään ovat kehottaneet jatkamaan. 

Olen ollut todella otettu kaikista rohkaisevista kommenteista, 
mitä sain teiltä lukijoilta edelliseen postaukseen, kiitos kun olette niin rohkaisevia! <3


Ensin olin vahvasti sitä mieltä,
 ettei mikään maailman mahti saisi minua palaamaan ruudun ääreen kirjoittamaan.

Pohdin ja pohdin, kuuntelin ihmisten surkuttelua ja kuuntelin itseäni.
Kyllä vain, ikävä nosti päätään, mutta en olisi halunnut antaa periksi.

Sitten kaikki alkoi hahmottua ja tajusin, että olin kadottanut sen perimmäisen idean minkä vuoksi alun alkaenkin aloin blogia pitämään. 
Tämä oli paikka, minne halusin taltioida käsitöitäni muistikirjanomaisesti. 
Ilman paineita ja velvoitteita.

Nyt olen siis päättänyt, että homma jatkuu niinkuin sen olin perustamisvaiheessakin ajatellut.
 Back to basics.



Muutama päivä sitten sain valmiiksi elämäni ensimmäisen virkatun prinsessakakun ja tiedättekö miten kurjalta tuntui, kun ei ollutkaan paikkaa minne tulla jakamaan tätä tehdyn työn iloa!
(Oh, feels so good to be back!)





 Aloin virkkaamaan kakkua tällä ohjeella, mutta hyvin pian huomasin, että olin tehnyt ohi ohjeen (kyllä, katsoin samalla telkkaria...) ja ajattelin lopulta jatkaa loppuun asti oman pään mukaan. 
Ja samalla kun ohjeesta oli jo kerran poikettu, päätin tehdä myös koristeluista erilaiset. 

Kukan ohjeen katsoin täältä, tehden kuitenkin pylväitä pitkien pylväiden sijaan.
Lehtiin ohje löytyi täältä.

Kakun rinnalle virkkasin muutamia prinsessakeksejä, joiden malli kehkeytyi muutaman kokeilun jälkeen mieleiseksi. 
Näihin voisin kirjoitella tänne ohjetta myöhemmin itsellekin muistiin.

Lankana käytin sekä kakussa että kekseissä yhtä tämän hetken suosikkilangoistani, 
 Kakussa koukku 2.75mm ja kekseissä 3.00mm.

---

Nyt aion jatkaa bloggaamista kevein ja iloisin mielin. 
Sillä käsityöthän eivät elämästäni katoa koskaan ja vaikka kiireinen arki varmasti veroittaa käsitöille jäävää aikaa, tulee silti aina joskus jotain valmistakin ja sen tulen jatkossakin taltioimaan tänne. <3


42 kommenttia:

  1. Voi, minä tykkään tästä back to basics -ajatuksesta! :) Voin hyvin kuvitella itseni sinun tilallesi ja ne fiilikset, kun ei olisi paikkaa minne taltioida valmistuneet työt. Ja onhan tämä blogien yhteisöllisyys aika huikea juttu! Kiva kun olet messissä!! Aivan ihania nämä uusimmat jutut <3 Nuo keksit erityisesti ovat aivan syötävän suloisia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä vain, tuo lyhyt ja ytimekäs lausahdus kertoo kaiken! :D Henkinen irtiotto tähän teki hyvää ja ajatukset selkiytyi mukavasti :) ja kyllä täällä blogimaailmoissa vaan on niin huipputyyppejä, että huh, kiitos sinulle ihanasta kommentistasi!<3 Ehkä mekin kohta törmätään taas samoilla lankahyllyillä ;)

      Poista
  2. Onpa ihanaa, että palasit kun itse löysin blogisi vasta kun heti lopetit :) Mielelläni katson näitä kauniita käsitöitä, vaikka niitä päivittyisi sitten harvemmin tänne blogin puolelle!

    VastaaPoista
  3. Ihania☺ Ja ihanaa kun palasin ♡

    VastaaPoista
  4. Onpas kiva kun et lopettanutkaan :)

    VastaaPoista
  5. Aivan mahtavaa että jatkan kirjoittamista! :)

    VastaaPoista
  6. Söpö prinsessakakku, mitä on "täytteenä" ;) t. M

    VastaaPoista
  7. Kiva juttu, että jatkat, sinulla on ihana blogi :))

    VastaaPoista
  8. Ihana kakku ja keksit! Hienoa, että löysit ratkaisun tilanteeseesi:)

    VastaaPoista
  9. Jes, ihanaa kun palasit takaisin:)
    Vasta löysin blogisi ja voi mitä ihanuuksia täälä onkaan! T. Tiia

    VastaaPoista
  10. Ihanaa kun olet tehnyt comebackin! Ja heti ryhdyn utelemaan: miten olet liittänyt keksin osat toisiinsa? Ompelemalle ne yhteen - miten? Itse en onnistunut piilottamaan sitä ompelulankaa niin, että se ei näkyisi ruskeassa osassa :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ilman muuta sopii udella!
      Mä olen jättänyt tuosta vaaleanpunaisesta langasta n.30cm mittaisen pätkän katkaisematta päättelyä varten ja halkaissut siitä langasta n.1/3 ja sillä osiolla ommellut silmukka silmukalta keksit yhteen. Sitten sen lopun 2/3 päätellyt sisäpuolelle. Silleen ei ainakaan minulla jäänyt langat näkyviin. Ompelulanka toimisi tietysti myös, mutta tuo halkaisu on nopeampi :)

      Poista
    2. Aa, oletpas ollut ovela! Täytyykin kokeilla, osaisinko minäkin - ovat meinaan aivan tosi söpöjä keksejä! <3 Ja tottakai kakkukin on aivan mieletön, mutta mä nyt ensin testaan noita keksejä ;) Ihanaa kun olet takaisin!

      Poista
    3. Tottakai osaat! Kakku onkin vähän isompi töinen, mutta itse ahmin sen reilussa vuorokaudessa valmiiksi kun olin niin malttamaton näkemään lopputuloksen :D Ja kiitos, tuntuu hyvältä olla takaisin rennoin mielin :)

      Poista
  11. Olipa ihana uutinen meidän lukijoiden kannalta!
    Mutta muista kuunnella omaa sydäntäsi, ethän ota blogista paineita, vaan juuri niin kuin kirjoitit, ilolla ja keveydellä, rennosti eteenpäin.
    Täällä ollaan edelleen hengessä mukana ja nautitaan sinun taidoistasi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla, että otatte minut edelleen ilolla vastaan, sielunsiskot <3

      Ja kyllä varmasti muistan, paineita tästä ei passaa ottaa vaan antaa mennä rennoin ottein ja sitä mukaa kun hyvältä tuntuu :)

      Kyllä olen otettu kommentistasi, ihanaa kun olet lukijaraadissa mukana! :)

      Poista
  12. Tervetuloa takaisin! <3 Kannattaa kuunnella sitä itseään sen suhteen, millaista blogia haluaa pitää. Miäki mietin, kun blogin perustin, että miksi sellaisen haluan tehdä. Ja juurikin se on niiden tehtyjen käsitöiden päiväkirja, jonne voin kaikki työt tallentaa. Mikään huippuhienohan se ei ole, mutta minun näköiseni :) Ja postaat aina silloin kun ennätät ja on postattavaa. Tee omalla painollaan, juuri sinulle sopivalla tahdilla. Ja onnea uusiin haasteisiin! Vaikka se alkuun siltä tuntuukin, niin saat varmasti järjestettyä asiat niin, että siulle jää aikaa itsellesi, perheellesi ja uuden ammatin opiskeluun. Kaikki kyllä järjestyy! :)

    Ja ihana kakku ja keksit, näyttävät herkullisille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Kyllä se on juuri näin ja toki on suotavaa, että blogi elää omaa elämäänsä, kehittyy ja muokkautuu, mutta välillä on ehkä hyvä pysähtyä miettimään jos meinaa ahdistaa, että onko muistanut noudattaa alkuperäistä ajatusta siitä, miksi blogin on perustanut. Meillä kaikilla on kuitenkin varmasti omat syymme blogin perustamiselle, eikä niitä myöskään pitäisi vertailla keskenään, jokainen tekee niin kuin itsestä hyvälle tuntuu. Nyt muistan itsekin taas kuunnella itseäni ja pitää tämän rakkaana HARRASTUKSENA <3

      Uskon itsekin, että käsitöille jää vielä jatkossakin aikaa vaikka arki muuttuukin. Ja kyllä juuri näin, kaikki kyllä järjestyy :)

      Kaunista syksyä sinulle! <3

      Poista
  13. Ihanaa, että palasit.
    Upea kakku ja keksit!

    VastaaPoista
  14. Juuri olin tulossa kiittämään ihanasta vauvan/taaperon sukkaohjeesta, sukat ovat olleet valmiit jo hetken ja nyt pääsivät blogiini asti. Kivaa, että palasit ennen kuin tiesin sinun edes poistuneen! Ohjettasi tulen varmasti käyttämään toistekin! Tässä vielä linkki sukkiin: http://purrrlnau.blogspot.fi/2015/09/lankadominanssia.html?m=1

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ihana kiitos kommentistasi! Kävin ihastelemassa sukkiasi ja ne todella oli herkut, juuri syksyyn sopivat :) Kiva kuulla, että ohje on päässyt käyttöön :)

      Poista
  15. Ihanaa Mari, tervetuloa takaisin! <3 Sillai tehdään, mikä itselle tuntuu parhaalta, meistä jokainen :) Harrastuksesta ei saa muodostua sellaista, joka ahdistaa vaan sen tarkoitus on antaa sitä mitä siltä toivookin. Ihanaa, kun sait jäsenneltyä asiat mielessäsi näinkin nopeasti ja olet täällä taas! Täältä saan kauneutta ja ihania ideoita. Olet ihana, ystäväni! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mira! <3

      Henkinen tauko blogiin oli avain ajatusten selkeytymiseen ja sen oman punaisen langan löytymiseen :) Sitä nyt haluan seurata ja pitää tämän sellaisena kivana muistiona tehdyistä töistä :)

      Kyllä olet ihana kun jaksat täältäkin inspiroitua, vaikka sinähän se minun "idoli" oletkin ! <3

      Poista
  16. Ihanaa että jatkat minä olen juuri löytänyt tämän blogin ja olen neulonut vauvan sukkia jo muutaman parin ja juuri tätä prinssessa kakun ohjetta olen kaivannut . Syysterveisin Arja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla ja ihan mahtavaa, että ohje on päässyt käyttöön! Pianhan sitä sukkia taas pienet jalat alkavatkin tarvita :)

      Poista
  17. Kiva, kun palasit :) ei se päivitysten määrä vaan se laatu ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No osuit naulan kantaan Henna, näillä jatketaan! :)

      Poista
  18. Ihanaa kun palasit! Olen niin monen monta käsityöideaa saanut blogiasi lukiessani.
    Ihana blogi myös tällaiselle mummoimmeiselle ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ihana kuulla, että mummoimmeisetkin innostuvat näistä käsitöistäni, ihan huippua! :)

      Ihanaa syksyä! <3

      Poista
  19. Tervetuloa takaisin ! Mahtavan hienot keksit ja kakku.
    T: Tytti

    VastaaPoista
  20. Ihanaa kun tulit takaisin. Mukava kun saamme seurata blogiasi, joka on ollut minulle äärimmäisen tärkeä vaikeissa elämänvaiheissa, on ollut joku kiinnekohta ulkomaailmassa ja joka on auttanut jaksamaan. Tiina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kylläpä Tiina kommenttisi lämmittää mieltä, on ollut parhautta voida olla itse jollekin toiselle inspiraation ja muutenkin käsillä tekemisen ilon välittäjänä. Monista blogeista saan itsekin voimaa arkeen, vaikka ei välttämättä kirjoittajaa muuten tuntisikaan. Ihanaa syksyä sinulle! <3

      Poista
  21. Ihanaa, että jatkat bloggailua, löysin vasta hiljattain blogisi ja tykästyin kovasti. Sain innostusta myös oman blogin perustamiseen. Tervetuloa vierailulle tuoreeseen blogiini http://nukkupollo.blogspot.fi/ :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Martsu kommentistasi, kyllä tämä bloggaaminen on niin ihana harrastus ettei siitä ihan hevillä tohdikaan luopua <3 Ja kiitos, tulen ilman muuta vierailulle blogiisi!

      Poista
  22. Tosi kiva, että olet takaisin! Seuraan innolla blogiasi, sinulta saa niin ihania virkkausvinkkejä ja inspiraatiota, nytkin olisi jo aivan pakko saada kokeilla noiden keksien virkkaamista ja täydentää näin keksivarastoja. ;) Harvemmin kommentoin, mutta tosiaan innolla blogiasi seuraan! Itselläkin on opiskelujen vuoksi välillä suht pitkiäkin bloggaustaukoja, mutta niistä pitää vain osata olla ottamatta stressiä, vaikka hankalaa sekin välillä on. :D

    VastaaPoista
  23. Voi Mari, niin ihanaa, kun olet taas messissä mukana. Kauniita käsitöitäsi on kiva katsella ja luontevasti kirjoitettua tekstiäsi on mielyttävä lukea. Syysterkuin Riitta

    VastaaPoista
  24. Hei, ihanaa, että päätit tehdä comebackin! Taas niin kaunista (ja herkullista!) katseltavaa :)

    VastaaPoista
  25. Ihanaa että palasit näinkin pian! :) Älä ota blogista paineita, vaan tee tätä omalla fiiliksellä ja sydämellä, siten kuin susta hyvältä tuntuu. :)

    VastaaPoista
  26. Tämä on Mari ihan maailman paras uutinen, että olet päättynyt jatkaa bloggaamista! :) jee!! :) sun blogia käyn päivittäin lukemassa. Jo pelkästään upea ulkoasu ja ihanat kuvat ilahduttavat ja piristävät päivää. Niitä on mukavaa katsella. Lisäksi saan sulta paljon inspiraatiota käsitöihin ja tykkään sun ohjeista myös! Nyt on puikoilla jo toiset kirjoneulesukat vauvalle lahjaksi. Ovat saaneet paljon ihastelua osakseen :) Ei se suuri postausten määrä - vaan se laatu eli ilolla otetaan kaikki vastaan, vaikka harvemmin postaisitkin.
    Ihanaa syksyä sinulle ja perheellesi!

    toivottaa Maria W.

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi!