lauantai 17. lokakuuta 2015

Parit ylipolvensukat







Syksy ja pian saapuva talvi pitävät huolen siitä, että blogiini alkaa enenevissä määrin päivittyä neuletöitä läpi kevään ja kesän kestäneen virkkausbuumin rinnalle. 

Muutama postaus takaperin esittelemieni mustien ylipolvensukkien suosio yllätti itsenikin ja eipä kauaakaan kun puikoille hypähti toiset samanlaiset! Kaveriksi mustille sukille syntyi yhdessä niiden tilaajan kanssa ajatus neuloa toiset sukat harmaa-valkoisina niin, että valkoinen olisikin pääväri. Ajatuksena se tuntui toimivalta, mutta samalla kun aloin sukkia neulomaan jännitti kokoajan, että mitäs jos värit ei toimikaan näin päin ja joudun purku hommiin.. No enpä tietenkään joutunut ja näinkin päin neulottuina sukista tuli ihan todella ihanat! 




16 kommenttia:

  1. Aina vaan nään on niin upeita. millonkohan mie uskaltaisin kokeilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No siehän uskallat heti kun vaan ryhdyt hommiin, sultahan luonnistuu mikä vaan! ;)

      Poista
  2. Nää sukat on taas niin upeita! Ja edellisen postauksen neulomukset vasta ovatkin. En ymmärrä, miten ehditkään näin paljon. Mulla kestäis nykyään vaikka kuinka kauan pitkissä sukissa :D.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Arkinen, eipä sitä aina meinaa ehtiäkään. Minullahan on monta työtä meneillään samaan aikaan ja sen takia tuntuu monesti, että valmistuu paljonkin "kerralla". Nämä ylipolvensukat on sellaisia, missä minulla kestää välillä viikkokausia ja toisinaan päätän tehdä ne mahdollisimman pian alta pois, jolloin saatan tehdä yhden sukan ellen jopa kaksi päivässä, mutta se tarkoittaa silloin sitä, että istun ja neulon melkein koko päivän eikä sekään aina kivointa ole :D

      Poista
  3. Aivan ihanat!
    Vitsi kun saisi noihin villasukkiin sitä inspiraatiota niin rupiaasin ittekki tekemään, tässä olisi nyt niin hurjasti aikaa väkertää kaikkia ihanaa kun ei saa oikeen mitään muuten tehrä.

    Tilasin muutama viikko sitten lankasatamasta ihanat pitkät villasukat, pitäisi niistä laittaakkin blogin puolelle kuvaa jossain vaiheessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kiitos Viipi! :)

      Nyt vaan keräilet inspiraatiota, sukkia ja muita käsitöitä tehden aika yleensä kuluu aika mukavasti jos ei muuten saa aikaa kulumaan :)

      Poista
  4. Voi vitsi nuo sun tekemät sukat on niin älyttömän kauniita! Harmittaa itseäni, kun se neulominen ei oo mun juttu - virkkauksessa kun ei tarvitse huolehtia kuin yhdestä silmukasta ;) Neulotko muuten yleensä aina neljällä puikolla vai käytätkö esim. pyöröpuikkoja joissakin töissäsi? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No voi vitsit, kiitos kovasti Ma-Ri-A! :)

      Mulla oli ennen niin päin, että en virkannut juuri lainkaan, neuloin pelkästään ja sukkia nimenomaan, mutta viime keväänä tuo virkkaaminenkin lähti ihan lapasesta ja tuntui, ettei neulominen innostanut enää yhtään ja mitä enemmän oppi virkkausniksejä sen vähemmän olis enää puikkoihin halunnut koskea. Nyt olen onneksi kuitenkin saanut neulomisinnonkin takaisin... :)

      Ja tosiaan neulon aina viidellä (neljällä) puikolla jos vaan mahdollista. Enpä edes kyllä muista koska olisin pyöröpuikkoihin turvautunut. Itse en koe pyöröpuikkoja yhtään omakseni ja siksi neulon aina pipotkin viimeiseen asti sukkapuikoilla, onneksi ei ole aikuisten pipoja tarvinnutkaan neuloa, muuten tulisi jo haasteelliseksi saada silmukat pysymään puikoilla :D

      Poista
  5. Niin kauniita, olet taitava! Olen vasta innostunut ihan noista tavallisista villasukista, joiden tekoon ei mene kauheita aikoja. Sen sijaan noita pitkiä sukkia saa aikansa tehdä, huh! :)

    VastaaPoista
  6. Voi kuinka upeita jälleen! - tiia

    VastaaPoista
  7. Kauniit ovat!
    Ja oon jo pitkään aikonut aloittaa sukkien teon itsekin, kun taisin vihdon bonjata tuon kavennuksen varressa, mutta sittenpä hokasinkin uuden jutun: Sulla on kauniit,pitkät sääret. Sopivat täydellisesti tuohon malliin. Itsellä sellaiset pätkäputket ( kantapää- polvitaite n.35 cm ) joten... :D
    Miten tuo varsi siis täsmää eri mallisiin jalkoihin? Saako kavennukset lopetettua tarpeeksi ajoissa, että tuota kapeinta vartta ehtisi tappijalkaisenkin sukkaan? Vaatiiko kovasti mallin hiomista?
    Sitä en edes pohdi, täsmääkö silmukkamäärä jalan ympärysmittaan... :D :D

    Kiitos tästä ihanasta blogista ja tsemppiä opintoihin!

    t. uusi vieraillija

    VastaaPoista
  8. Hei Mari! Yritin löytää sähköpostiosoitettasi sivuilta, mutta en löytänyt. Minulla olisi kysyttävää sinulta :) yst. terv jasminella82 ät gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! Sitä ei muuten taidakaan enää täällä lukea, mary.takkinen@hotmail.com :)

      Poista
  9. Neuleesi ovat aina yhtä ihania! Tätä blogia on aina ilo lukea, koska tästä saa niin paljon inspiraatiota. Kiitos siis ihanasta blogista!

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi!