tiistai 14. toukokuuta 2013

Myssyä myssyn perään

Kaksi myssyä on taas täällä virkkailtu, toinen (mallin päässä oleva) on samanlainen kuin jo aiemmin lahjaksi virkkaamani ja niin on tämä jälkimmäinenkin, eri väreissä vain. On kyllä kiva malli virkata ja hyvältä näyttää myös päässä! Näitä taitaa vielä lisääkin syntyä eri värisinä vain.. On sitten joka kesäasuun sopivan värinen myssy ;)Malli: Novita-lehti kesä 2011 (ohje alla)
Lanka: Novita Miami 28g/myssy
Koukku: nro 3,5

HATTU 

Virkkaa ensin hatun päälaelle kukka seuraavasti: virkkaa pinkillä langalla aloitusketjuksi 6 kjs ja sulje se renkaaksi 1 ps:lla 1. kjs:aan. 1. krs: virkkaa pinkillä renkaaseen 3 kjs (= 1. p), 2 p yhteen, 3 kjs, *3 p yhteen ja 3 kjs*, toista *-* vielä 6 kertaa ja sulje krs 1 ps:lla kerroksena alussa 3. kjs:aan. Kukkaan tuli 8 terälehteä. Katkaise pinkki lanka. Kiinnitä valkoinen lanka terälehtien väliin 3 kjs-kaareen 1 ks:lla. 2. krs: virkkaa kaareen 3 kjs (= 1. p), 3 p ja 1 kjs, virkkaa *seuraavaan kaareen 4 p ja 1 kjs*, toista *-* vielä 6 kertaa = 40 s. Sulje krs:t 1 ps:lla 3. kjs:aan krs:n alussa. Aloita kerrokset jatkossa aina 3 kjs:lla = 1 p. 3. krs: virkkaa *3 p, 2 p seuraavaan p:een ja 1 kjs*, toista *-* vielä 7 kertaa = 48 s.4. krs: virkkaa *4 p, 2 p seuraavaan p:een ja 1 kjs*, toista *-* = 56 s. 5. krs: virkkaa *5 p, 2 p seuraavaan p:een ja 1 kjs*, toista *-* = 64 s. 6. krs: virkkaa *6 p, 2 p seuraavaan p:een ja 1 kjs*, toista *-* = 72 s. Jatka ilman lisäyksiä, kunnes myssyn korkeus on noin 15 cm. Virkkaa ks:ita 1 krs valkoisella ja 1 krs roosalla. Aloita sitten lierin virkkaaminen pylväillä. Virkkaa valkoisella langalla 2 p jokaiseen s:aan = 144 p. Virkkaa vielä seuraavallakin krs:lla 2 p jokaiseen s:aan = 288 p. Katkaise lanka. Virkkaa ja kiinnitä hattuun vielä 3 pinkkiä kukkaa koristeeksi.

ps. itse virkkasin 3:nnen kerroksen jälkeen yhden kerroksen ilman lisäyksiä, jolloin myssystä tuli mielestäni paremmin päähän istuva, mutta  se on makuasia :)

KUKKA

Virkkaa haluamallasi värisellä langalla 4 kjs ja yhdistä piilosilmukalla lenkiksi ja virkkaa lenkkiin *2 kjs, 2 p, 2 kjs ja 1 ks*, toista *-* vielä 4 kertaa. Kukkaan tuli 5 terälehteä. Katkaise lanka ja ompele neulalla tämän langan pätkän avulla kukat kiinni hattuun.

9 kommenttia:

 1. Kokemus hevosen kanssa oli ihan mukava. Olen niitä jännittänyt ja aristellut tähän asti. Joten suuri päivä minulle!

  VastaaPoista
 2. Hei, laittaistko ohjetta tästä hatusta? Super söpö kesähattu!

  VastaaPoista
 3. Ihanaa, täällä oli ohjekkin tähän! Taidanpa kokeilla. :) ihana blogi sinulla, taidan jäädä seurailemaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten ihanaa kuulla! Kiitos vierailustasi ja ei muuta kun myssyä virkkailemaan! =)

   Poista
 4. Ihana blogi sinulla! Tämä myssy on todella kaunis. Aloittelin parhaillaan ja heti toppasin ongelmaan. Eli kun aloitan 3 kerroksesta eteenpäin. Virkkaa 3 pylvästä ja 2p seuraavaan, eli 3pylväsyä yhteen ja seuraavaan rakoseen 2pylvästä. Näin kun jatkaa tuonne 6 pylvääseen asti niin välireikä suurenee huimasti ja myssy ei näytä yhtään samanlaiselta... missä teen väärin, osaatko sanoa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos!

   Eli aloitat aina jokaisen uuden kerroksen 3 ketjusilmukalla, näin nouset aina uudelle kerrokselle ja se lasketaan aina alussa yhdeksi pylvääksi. Kolmas kerros alkaa siis seuraavasti: Virkkaa 3 pylvästä normaalisti ja 2 pylvästä samaan silmukkaan (ei yhteen, vaan niin että seuraavalla kerroksella virkkaat siitä kohdasta ketjusilmukkareikien väliin 5 pylvästä). Olet ilmeisesti virkannut jokaisen kerroksen alussa 3pylvästä yhteen, vaikka ne tulisi virkata normaalisti eteenpäin ja kaksi pylvästä samaan silmukkaan.

   Toivottavasti sait ajatuksesta kiinni, ja mikäli et, voin yrittää laittaa tähän mukaan kuvaa ohjeesta tarkemmin vaihe vaiheelta =)

   Iloisia virkkaamishetkiä!

   Poista
 5. Hei Mari! Kiitos ohjeesta, tätä ohjetta moni kaipailee tuolla Vilkasta Virkkausta ryhmässä, saako julkaista siellä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toki saat julkaista, itsekin metsästin tätä tovin kunnes kysyin novitalta ohjetta ja sain sen sitä kautta! Jakoon vain siis! :)

   Poista

Kaunis kiitos kommentistasi!