maanantai 14. heinäkuuta 2014

Kakkukoristeita






Osasin vihdoinkin päättää, minkälainen ristiäiskakku meille ensi sunnuntaiksi tehdään. Sen vaan sanon, että oli virhe kirjoittaa googlen kuvahakuun "ristiäiskakku" sillä sieltähän löytyi toinen toistaan upeampia teoksia ja koska pidän haasteista, en tässäkään asiassa ilmeisesti aio päästää itseäni helpolla.. En ole mikään leipuri enkä jauhopeukalo, mutta nyt täytyy kyllä sanoa, että näiden koristeiden teko etukäteen oli koukuttavaa ja veivät suorastaan mennessään. Ihan jäi nyt mieleen kutkuttamaan ne kaikki siveltimet ja helmiäisvärit kaupanhyllylle, millä saisi entistäkin eläväisempää pintaa koristeisiin. Voipi olla, että vielä niitä käyn perästä hakemassa, onhan tässä vielä aikaa koristella koristeita ensi sunnuntaihin asti! :)

Aiemmista kakuista (joita olen tehnyt siis tähän mennessä huimat 4kpl!) minulle on jäänyt jonkin sortin viha-rakkaus-suhde sokerimassoihin. Rakkaus tulee siitä, että niillä voisi saada kauniita kakkuja ja huoliteltua pintaa aikaan (toki se on myös kivaa vaihtelua perinteisille kermakakkupursotuksille..) ja viha taas sen tuomista haasteista, etenkin se kakun päällystäminen on tuottanut hikikarpaloita otsalle ja vielä ei ole yksikään kakku halkeamilta tai repeämiltä sen osalta säästynyt. Onnekseni kuitenkin kuulin, että massoissa on paljonkin eroavaisuuksia ja toiset ovat selkeästi hankalampia työstettäviä kuin toiset. Kärkkäisellä myynnissä olevat sokerimassa ovat kuulemma hyviä samoin vaahtokarkkimassat (joita voisi ilmeisesti valmistaa myös itse, mutta tähän en vielä sentään ryhtynyt) joita kaulintamassoiksikin kutsutaan. 

Koristeiden tekemiseen ostin vaaleanpunaista sokerimassaa ja yhden valkoisen kaulintamassan josta puolet värjäsin elintarvikevärein (sekoittamalla sinistä ja punaista) lilaksi ja se onnistui täydellisesti. Huomasin jo näitä  koristeita tehdessä, että massat käyttäytyivät paremmin kuin aiemmat joita olin käyttänyt joten toivoa on. Vaikein osuushan on vielä edessä ja se on se ison massan kakun päälle saaminen, mutta ehkä siitäkin selviän, nyt kun olen asiasta enemmän taas opiskellut ja välineetkin ovat kohdallaan, kärkkäiseltä lähti nimittäin mukaan myös silikoninen leivonta-alusta ja sokerimassakaulin. 

Tuskin maltan odottaa, että pääsen valmista kakkua koristelemaan. Ennen sitä on kuitenkin vielä koko muu juhlan menu suunnittelematta ja tuhat ja yksi asiaa hoidettavana. Eli taidankin jatkaa googlettelua ja hypätä suolaisten herkkujen etsiskelyyn.. Tekisi mieli tehdä joku hieno voileipäkakku, mutta samalla pelkään haukkaavani liian ison palan kakkua.. Katsotaan mihin tämän jauho(ttoman) peukalot riittävät.. :)

Mari

ps. tuo samainen haikarakakkukoriste on muuten keikkunut  24 vuotta sitten myös minun ristiäiskakun päällä. Se ei ehkä ole kaunein näkemäni kakkukoriste, mutta sitäkin enemmän tunnearvoa sillä on.. ♥

7 kommenttia:

  1. Ihanalta näyttää! Muakin houkuttaisi kovasti opetella tekemään noita sokerimassakoristeita. :) Siskon ylioppilaskakkuihin teinkin sokerimassasta ja vaahtokarkkimassasta kakkujen päälliset, ja huomasin miten paljon eroja eri massoilla on. Kannattaa myös ottaa kaupasta mahdollisimman pitkällä päiväyksellä olevaa sokerimassaa, eli kaikkein tuoreinta koska tuoreessa ja lähellä parasta ennen päiväystä olevissa on hurja ero. Vaikka kauppojen kannalta ikävintä onkin ottaa se tuorein... ;) Tuoreempaa vain oli paljon helpompi kaulita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. VOi kiitos! Alku on kieltämättä lupaava, mutta edes hienot koristeet ei välttämättä pelasta epäonnistunutta päällystystä,,.. Hieman on siis jännitystä sen osalta ilmassa :D Tuokin oli vielä hyvä vinkki, että katselee niitä päiväyksiä, sillä epäilemättä on myös vaikutusta massan käyttäytymiseen!

      Poista
  2. Oi tämä sun blogi on aivan ihana!! Niin nättiä kaikki!
    Mun sisko vinkkasi tästä ja just selailin tämän läpi. Lukulistalle menee, ehdottomasti! ♡♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. VOi apua sentään, olipas täällä ihana kommentti odottamassa, kiitos! :) Mukavaa että löysit tänne ja löysit ennen kaikkea jotain mieleistäkin, tervetuloa! :) Täytyypäs tulla vastavierailulle ;)

      Poista
  3. Oi että, upeita koristeita! Oot tosi taitava :)

    Mulla on kans tehtävälistalla ristiäiskakku.. En oo viitsinyt edes googlailla. :D Perinteistä kermakakkua en haluais. Niin ja yhtäkään täytekakkua en oo elämäni aikana tehnyt :D ...tilatut kakut on vaan niin pirun kalliita, että pakko ois jostain vähän halvemmalla saada :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, en sanoisi taitava, mutta uskalias kokeilemaan kaikkea ;)

      Itse en ole koskaan onnistunut kermakakuissa ja jotenkin se kerman pursottaminen tuntuu hankalalta ja vastenmieliseltä, sitä kun ei pelasta millään jos ei onnistu :D Sokerimassa on toki haasteellinen, mutta tuntuu itselle helpommalta ja onhan ne kauniita silloin kun on ollut tekijä kohdillaan ;)

      Ja kakut tilattuina maksaa kyllä, mutta toisaalta niissä on aina aika pienet "palkkiot" tekijälle, sillä meneehän ainekustannuksiin jo pelkästään useampi kymppi, itsekin ostin noita koristelutarvikkeita kärkkäiseltä ja hintaahan niille tuli n.60€, hetken huokaisin ja ajattelin, että näillä tehdään sitten jatkossa meillä aina kakut :D Vielä on siis kaikki kakun ainekset ostamatta.. Juhlien pito yleensäkään ei ole halpaa lystiä.. Tsemppiä sinulle kakun tekoon ja googlettelemalla tosiaan löytyy myös hyviä ohjeita kaikkeen, mm noiden koristeiden tekemiseen, en minäkään niitä pelkästään kuvia katselemalla osannut tehdä ;D

      Poista
    2. Justiinsa googlailin kaikenlaisia juttuja vaahtokarkkimassalla päällystämisestä lähtien... Täytynee opetella siis myös kreemin teko, se kun "kuuluu" ilmeisesti siihen alle.. Se ei kyllä kovin vaikealta näyttänyt. Onneksi tässä on vielä pari viikkoa aikaa. Taidan lähipäivinä hakea kaupasta harjoitusta varten juttuja.... :D

      Poista

Kaunis kiitos kommentistasi!