maanantai 27. toukokuuta 2013

Mustikkakukko

Tuli tässä muutama päivä sitten leivottua pitkästä aikaa mitä mainiointa herkkua, mustikkakukkoa nimittäin. Ehkä simppelein leivos ja omalla tavallaan maukkainkin mitä tehdä voi. Meillä kävi vielä niin mainiosti, että vieraat kun saapuivat, en loppua kohden ehtinyt enää kuvia napsimaan, kun piirakasta oli enää pieni siivu jäljellä, joten pahoittelen hieman suttuisia viimeisiä kuvia . . . 

En voi kuin suositella, ohjeen raapustan loppuun! =)

















MUSTIKKAKUKKO

100g voita
1dl sokeria
1 kananmuna
2,5 dl ruisjauhoja
1tl leivinjauhetta

täyte:
0,5-1 l mustikoita
1 rkl perunajauhoja (pakastemustikoihin pari enemmän)
0,5-1 dl sokeria

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna hyvin vatkaten ja sekoita joukkoon jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Sekoita marjoihin perunajauhot ja sokeri ja levitä marjat laakeaan uunivuokaan. Taputtele taikina marjojen päälle jauhotetuin sormin. Pistele taikinaa haarukalla sieltä täältä. Paista 200-asteisessa uunissa noin puoli tuntia. Tarjoa vaniliajäätelön kera!


2 kommenttia:

  1. Huomenna menossa mustikkaan ja varmasti teen Mustikkakukkoa sinun ohjeella. Aina olen miettinyt, että pitäisi kokeilla tehdä mustikkakukkoa, mutta sitten se on unohtunut, kiitos muistutuksesta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai miten mahtavaa, tuoreista mustikoista se onnistuu vielä erityisen hyvin! Maukkaita hetkiä mustikkakukon parissa ja mustikkaonnea! ;)

      Poista

Kaunis kiitos kommentistasi!