keskiviikko 25. helmikuuta 2015

Vauvan kirjoneulesukat (à la äiti)

Meillä neulominen kulkee suvussa, erityisen voimakkaana se on tuntunut siirtyneen minun äidiltäni myös minulle. Ja jos joku on äitini vahvuus niin se on ehdottomasti kirjoneuleet; jälki on suoraan puikoilta tasaisempaa kuin minulla höyryttelyjen jälkeen. Aina kun jaksan tätä mystisyyttä kummastella ääneen saan vastaukseksi "kulta rakas kun minä olen neulonut näitä jo niiiiin paljon.." - mietin vain, koska itse olisin neulonut niiiiiin paljon, että omakin käsiala sellaiseksi tasoittuisi...

Äitini on onneksi pitänyt huolen, että meidän tytöiltä ei villasukat ole loppuneet kesken (koska niin hassua kuin se onkin, en itse ole niille sukkia juuri neulonut) ja aina talven tullen saan kyselyitä siitä, minkä kokoisille jaloille olisi nyt sukkatarvetta. ♥

Yhdet äitini täksi talveksi kutomat vauvan sukat olivat kuitenkin niin kauniit, että päätin luvan kanssa kopioida tuon mallin ja alkaa urakoimaan. Näissä kuvissa nyt kutomiani sukkia kaksin kappalein ja arvaatte varmaan, että minun tapaan näitä tehdään vielä tusina lisää, joka kokoa ja väriä :) Sen lisäksi vielä, että tämä malli pysyy super hyvin vauvan jalassa on se myös äärimmäisen mukavaa neulottavaa sillä kirjoneuleosia toistaa 4 silmukan mallikertaa eli langanjuoksut pysyvät lyihinä!

Mari

ps. malttakaahan vielä hetki, ylipolven sukkien ohje on työn alla ja julkaisen sen asp! :) 

12 kommenttia:

 1. Ehottomasti kauneimmat pikkuvillasukat mitkä oon nähny. Niin ihanat! :)

  VastaaPoista
 2. Oih, onpas ihanan näköiset! <3

  VastaaPoista
 3. Aivan ihanat sukat! Tosi kauniit värikin <3

  VastaaPoista
 4. Ääk nää on superkauniit! Määki haluun koittaa! Eihän näihin vois kans tulla ohjetta? :)

  VastaaPoista
 5. Voi mMari, noi on tosi suloiset ja kauniit. Kyllä on sinun kudontajälkesi todella tasaista ja siistiä, ei ole omena kauas puusta pudonnut ;-)

  VastaaPoista
 6. Kiitos te ihanat jotka olette kommentoineet! ♥

  Ja Polaliina, voin ehdottomasti julkaista tästäkin ohjeen piahkoin, olisi ihanaa nähdä muidenkin tekemiä sukkia tällä ohjeella! :)

  VastaaPoista
 7. Ihanat sukat! Mutta oisko sulla pipolle ohjetta ?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pipoon löytyy ohje Prinsessajuttu-blogista nimellä hiippapipo, tässä vielä linkki http://prinsessajuttu.blogspot.fi/2015/01/toivepostaus-hiippapipo-lapselle-ohje.html :)

   Poista
 8. Hei, oletko vielä kirjoitellut näistä ohjetta? Kummitytön sukkia pitäisi aloitella ja tämä olisi kaunis malli.. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Pinja!

   Näihin sukkiin löytyy tosiaan ohje blogistani http://marineuloo.blogspot.fi/2015/03/vauvan-seka-taaperon.html

   Iloisia neulomishetkiä!

   Poista

Kaunis kiitos kommentistasi!