lauantai 11. heinäkuuta 2015

Rusetti lapaset


 Kesästä ja auringonpaisteesta huolimatta neuloin kerästä 
tyttömäiset peruslapaset tulevaa syksyä ajatellen. 

Näistä tuli kuin tehdyt siskolleni joka on rusetti ihmisiä parhaimmillaan. 
Nappikauppapunahilkasta keväällä tilaamani strassit
 takasivat täydellisen tyttömäisen lopputuloksen :)6 kommenttia:

 1. Uskomattoman suloiset! <3 -Roosa

  VastaaPoista
 2. Ihana idea lisätä rusetti perustumppuihin! Itse en osaa nuita neuloa mutta voisin tuunata vanhat! Kiitos ideasta!

  VastaaPoista
 3. Teetkö lapaset yleensä kiila- vai aukkopeukalolla ? Itse olen opettelemassa lapasten tekoa kiilapeukalolla (tällä ohjeella: https://www.yhteishyva.fi/arjen-apu/neulotut-lapaset--kolme-perusohjetta/05208740 )

  Itselläni pulmana on se, miten toimia toisella lisäyskerralla - montako silmukkaa pitää neuloa ensin, ennen kuin teen ensimmäisen lisäyksen ja montako silmukkaa jätän lisäysten väliin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse tykkään tehdä kiilapeukalolla, sillä omasta mielestäni se istuu paremmin käteen kuin aukkopeukalo. Nämä ovat toki makuasioita myöskin.

   Kurkkasin ohjetta jota olet kokeilemassa, ja varmasti onnistut silläkin! Itsellänikin kesti hetken ennenkuin opin kiilapeukalon tekemään, mutta sen saloihin päästyäni se onkin melko yksinkertainen.

   Itse teen kiilapeukalon aina niin, että vasemman käden peukalon teen 2 puikon loppuun (2puikon neulon oikein kunnes jäljellä on 2s ->näiden silmukoiden välistä nostan puikolle kiertäen oikein yhden silmukan, neulon toisen vasemmalle jääneistä silmukoista normaalisti ja taas nostan yhden silmukan oikein kiertäen viimeisen ja äsken neulomasi silmukan välistä, lopuksi viimeinen silmukka vielä oikein normaalisti.) Yhden lisäyksen jälkeen olen yleensä hieman lapasen koosta ja langan paksuudesta riippuen neulonut 2-3kerrosta oikein ilman lisäyksiä. Näiden kerrosten jälkeen lisäykset aloitetaan kun 2puikolla on jäljellä 4s (joista 2s on niitä jotka lisättiin ja 2 jotka siinä oli jo ennestään, eli vastaisuudessa luku kasvaa aina kahdella silmukalla). Teet lisäyksen, neulot 3s oikein, lisäys ja viimeinen s oikein. Toistat jälleen oikein kerroksia 2-3 kerrosta ja teet lisäyksiä oman tulkinnan mukaan, yleensä 4-7 kertaa jälleen riippuen tulevan lapasen koosta ja sitähän voi sovittaakin koko ajan mikäli koko on sellainen mikä tulee vaikka omaan käteen :)

   Vastasinkohan nyt edes kysymykseesi.. Eli jätät 1s lisäysten väliin (näin itse teen, mutta voit jättää kaksikin) ja toiseen pulmaasi sait toivottavasti neuvoa ylempää :)

   Kysy kuitenkin mikäli jokin jäi epäselväksi!

   Poista

Kaunis kiitos kommentistasi!