tiistai 18. elokuuta 2015

Virkatut rusettiponnarit ja -pinnit
Näin kesällä tuntuu, että käsitöiden tekemiseen jää vähemmän aikaa kuin talvisaikaan. Varsinkin aurinkoisina päivinä sitä puuhastelee mieluummin lasten kanssa ulkona ja ehostaa kukkapenkkejä kuin sormet hiessä neuloo tai virkkaa paikallaan. 

Olenkin viime aikoina pyrkinyt hyödyntämään kaikki pienetkin hetket, kuten esimerkiksi lyhyetkin automatkat (silloin kun itse olen siis matkustajan roolissa tietenkin) käsitöihin. Olimme tässä eräänä päivänä lähdössä rakkaan mieheni kanssa kuntosalille kun nappasin vielä lähdön hetkellä virkkuukoukun ja lankaa matkaan. 
Mies kysyi lähtiessämme,että meinaanko tosiaan ottaa tälle 14km matkalle virkkuut mukaan?! 
Vastasin, että tietenkin, en vain ymmärrä miksen ole tätä ennen tehnyt! 
Ja niin vain kuulkaas olen mitannut, että tuollakin 14km matkan aikana valmistuu aina yksi rusetti. Salille ja takaisin matkan aikana minulla on siis jo kaksi rusettia valmiina, kätevää! 
Harmi vain, että aivan liian harvoin pääsemme yhdessä salille jolloin joudun itse kuskin rooliin... :) 

  
Näitä rusetteja on siis tullut virkkailtua nyt viimeisten viikkojen aikana autossa matkustellen, viimeistelyt olen säästellyt kuitenkin kotona tehtäviksi. 

Pieniä pompuloita ja pinnejä, kaikissa herkullisissa väreissä :) 

Ja voi ihanuus niille, jotka ovat malttaneet säästellä kesälomiaan loppukesälle, nyt se aurinko hellii ja on ihanan lämmintä! 
Nautitaan! <3

Mari

8 kommenttia:

 1. Ah, niin söpöjä! Ja hyvin käytetty aika! :D Mä en ole ikinä tottunut virkkaamaan tai tekemään muitakaan käsitöitä autossa, täytyisi ehkä joskus kokeilla... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Annika! Ja eikös vain, mäkään en ennen kokenut mukavaksi tehdä käsitöitä autossa, mutta kun ottaa tarpeeksi yksinkertaisen työn mukaan niin onnistuukin ihan kivasti. Ja tosiaan, kun se vaan on niin kätevää, loppupelissä kauppamatkat sun muut muuttuvat hyvinkin tuotteliaiksi kun aina virkkaa pari rusettia tai jotain muuta pientä työtä matkan aikana ;)

   Poista
 2. Mahtavaa Megetar! Autossa istuminen on muuten niin turhauttavaa, ja siinä loppujen lopuksi tulee istuttua aika paljon huomaamattaan, mutta kun ottaa käsityöt matkaan ei haittaa vaikka matka kestäisi vähän pidempääkin :)

  VastaaPoista
 3. Onpa nättejä, söpösiä! :)
  Itsekin tykkään virkata autossa, mutta neuloa en enää uskalla. Eräällä etupenkillä neuloneella tutulla nimittäin kävi niin peräänajokolarissa, että sukkapuikko pisti keuhkoon asti. Muuten kolarista selvittiin lommoilla. Siihen asti itsekin useammin neuloin kuin virkkasin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pikku Akka!

   Hui kauhistus, itsekin olen monesti neuloessani kauhulla ajatellut, että mitäs sitten kolaritilanteessa... Olenkin sen varjolla pitänyt parempana matkatyönä virkkuutöitä kuin sukkapuikkoja..

   Poista
 4. oi, ompa kauniita!! :)
  Millä kiinnität rusetit pinneihin?

  -Ella

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! :)

   Rusetit olen kiinnittänyt näihin Nappikauppa Punahilkan pinneihin liimalla (tekstiililiima jota myös kyseiseltä sivustolta saa tilattua ) ja hyvin liimattuina kestää käytössä hyvin :)

   Poista
 5. Suloisia rusetteja, jälleen kerran! :) Ja itsellä lomat edessä ja odotan kuin kuuta nousevaa, että pääsen uppoutumaan käsitöiden pariin. Vaikka ajattelin lähinnä lomaani suunniteltaessa, että olisi hieman viileämpää ja jaksaa paremmin neuloa eikä kädet hikoile. Mut en tule valittamaan näistäkään keleistä ;)

  VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi!