keskiviikko 28. marraskuuta 2012

Jouluisia paperitähtiä

Innostuin tässä joululehtiä lukiessani jälleen askartelemaan todella yksinkertaisia, mutta kauniita joulutähtiä skräppäyspaperista.


Näitä tarvitset tähden tekoon:
askartelu- tai skräppäyspaperia (uskoisin että kartonki toimii myös yhtä hyvin) neliön muotoon leikattuna
kynän
sakset
viivoittimen
liimaa (itse käytin nitojaa)
nauhaa ripustamiseen (itse käytin myös tähtien toisiinsa kiinnittämiseen)1.Käännä kuviopuoli alaspäin ja taittele se neljään osaan neliöksi.
2. Avaa neliö ja taittele se uudelleen kolmioksi molempiin suuntiin.
3. Kun avaat kolmion on taitoksilla saatu aikaan tähtimäinen kuvio.
4. Käännä paperi kuvio alaspäin. Mittaa viivoittimella pysty- ja vaakataitoksien keskikohdat ja merkkaa ne kynällä. Leikkaa paperiin viilto piirtämääsi merkkiin asti.
5. Taita leikkaamasi viillon kulmat keskelle toistensa "päälle", alla kuva taitoksesta.
6. Levitä joko liimaa sakaran toiselle puolelle ja paina puoliskot tiiviisti yhteen tai nido nitojalla taitokset kiinni kuten kuvassa alla. Itselläni liima ei pitänyt tarpeeksi hyvin joten päädyin nitomaan ne. Niitit jäävät tähden keskelle piiloon, eivätkä siis jää näkyviin.
7. Voit levittää liimaa tähden sakaroiden tyveen ja liimata tähdet yhteen tai kietoa ne nätillä langalla toisiinsa joka toisen sakaran ympäri. Katso kuva alla.
8. Ja näin tähti on valmis ripustettavaksi!


Täytyy käydä ostamassa lisää erivärisiä papereita ja tehdä vielä muutama värillinen pieni tähti isojen tähtien kaveriksi ikkunaan roikkumaan!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kommentistasi!