sunnuntai 7. syyskuuta 2014

Virkatut iPhone suojat + OHJE
Muutama viikko sitten kerroinkin teille jo tehneeni lisää iPhone suojia eri väreissä, mutta minähän onnellisesti unohdin taas kuvata ne tuolloin ja lopulta unohdin koko suojat. Nyt kaappeja kaivellessani nämä tulivat eteeni ja tartuin kameraan. 

Ihania pikkuvirkattavia ja oivia töitä jämälankojen tuhoamiseen. Itse tein kaikki tällä kertaa jämäkeristä ja niistä nämä väriyhdistelmätkin sitten valikoitui. Kaikki jämät mitä näihin käytin olivat Novitan miami-lankaa ja koukku oli nro3 jolloin lopputuloksesta tuli melko napakkaa, mutta tuo suoja varmasti löystyy käytössä jonkin verran joten on parempi, että lähtötilanne on napakka :) Ja vaikka tämä onkin hyvin yksinkertainen tehdä, kirjoitan lyhyesti tähän alle ohjeen näiden tekemiseen.

virkattu iPhone suoja
(ohje on kirjoitettu Novitan Miami-langalle ja 3mm koukulle, muissa tapauksissa silmukkamääriä kannattaa soveltaa)

Virkkaa 13 ketjusilmukkaa + 1s kääntymistä varten =14s. Käänny ja virkkaa 13 kiinteää silmukkaa ketjusilmukkaketjuun, kun tulet päätyyn virkkaa viimeiseen silmukkaan vielä 1ks lisää ja jatka lisäyksen jälkeen kiinteillä silmukoilla työtä ympäri ilman lisäyksi. Työssä on siis kaikenkaikkiaan yhteensä 28ks =(13ks+1ks kulmassa+13ks+1ks kulmassa). Virkkaa yhteensä 36kerrosta (=iPhone 5), pari kerrosta vähemmän jos teet iPhone 4:lle ja päättele työ. 

Mari

10 kommenttia:

 1. Voi sua ihanaa!! Arvaa olenko ihastellut noita kaikkia sun koteloita, ja miettinyt että pystyisin tohon ehkä itsekin. Tänään jo katselin lankojakin, mutta jätin vielä kauppaan. . Nyt ne on viimeistään haettava sieltä! Sanoinko jo et ihana?! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla ja vielä ihanempaa jos olen onnistunut inspiroimaan muitakin tekemään näitä! :) Nyt vaan kipin kapin lankaostoksille ja kokeilemaan, onnistut varmasti! :)

   Poista
 2. Sinulla on ihanan "valoisa ja raikas" blogi =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Titta, ihana kommentti <3

   Mukavaa alkanutta viikkoa! :)

   Poista
 3. Oih miten suloisia ja kaikenlisäksi hyödyllisiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyödyllisiä kyllä ja suloisiakin, pakko myöntää! :)

   Poista
 4. No voi mahoton mitä herkkuja. Ihania ja niin tasalaatuisia. :)

  VastaaPoista
 5. Kauniita suojia, ihanat värit.

  VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi!