perjantai 12. joulukuuta 2014

Jouluiset sydäntortut






Eilen sain extemporee idean leipoa torttuja ja joulupipareita lasten uinuessa päiväunia. Taikinoiden sulaessa valkkailin tämän päivän teemaan sopivia muotteja ja silmiini osui tämä ihastuttava sydänmuotti. Eikä mennyt kauaa kun huomasin painelevani muoteilla sydämiä torttutaikinasta ( lue: voitaikinasta). Yhdestä levystä sai juuri ja juuri kaksi sydäntä ja loput ylijäämät kaulin aina uudelleen levyiksi niin, että lopulta sydämiä tuli yhteensä 17kpl, kun normi torttuja olisi tullut 10kpl.
Sydämet pellille, voitelu ja luumuhillot pursotinpussiin ja pursotetaan vielä hieman pienempi "luumusydän" tortun keskelle --> uuniin.

Tässä kohtaa minua hieman jännitti, että tuliko toppen vai floppen, mutta lucky me, sydämet olivat super söpöjä vielä paistamisen jälkeenkin! ♥ Ripaus tomusokeria ylle ja täydellinen  kahvi-/glögihetki on taattu!

Itselläni on ollut aina pieni kompleksi perinteisten joulutorttujen kanssa, kun sitä hilloa on yleensä vain se yksi iso kökkö keskellä eikä sitä osu joka suulliselle. Vihdoin oivalsin ratkaisun tähän pulmaan ja vastaisuudessa aionkin leipoa meillä tortut sydämen muotoon! :)

Mari

15 kommenttia:

  1. Kyllä on herkullisen näköisiä ja hyvin pysyneet kasassa.Pitää varmaan kokeilla itsekkin.
    Hyvät viikonloput !
    Tytti

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yllätyksekseni myös ne pysyivät oikein mallikkaasti kasassa, suosittelen kokeilemaan! :)

      Ihanaa sunnuntaita sinulle!

      Poista
  2. Loistava oivallus! Näistä minäkin voisin pitää. Täytyypi testata näitä vanhimman neitosen synttäreille. Kiitos vinkistä! Ja aivan mahtavan upeat sukat nuo edellisen postauksen pitkävartiset. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kiitos kiitos kipa! <3 Kokeilehan, mutta varoitus, niitä meni meillä kyllä selvästi enemmän kuin normitorttuja, joten kannattaa leipasta kerralla isompi satsi ! ;)

      Poista
  3. Hyvä idea ja kauniin näköisiä niistä tuli :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, näiden onnistuminen yllätti minutkin ja veivät kyllä kielen mennessään, ennen kuin ehti huomata oli suuhun mennyt jo monen monta torttua :P

      Poista
  4. Kiitos vinkistä. Näitä on pakko testata. Meidän lasten suosimalla vattumarmeladilla voisi saada kivan punaiset keskustat. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. EI muuta kun testaamaan, vadelmamarmeladi toimii varmasti myös hyvin ! =)

      Poista
  5. Olipa kiva idea :o) mukavaa viikonloppua sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kerrankin onnistunut kokeilu tosiaan! Ihanaa sunnuntain jatkoa sinullekiN! :)

      Poista
  6. Ompa kauniita ja herkullisen näköisiä. Saatanpa kokeilla ;-) Ihana tuo kynttiläkuva oikeassa sivupalkissa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joskus on kiva kokeilla perinteistä poiketen jotain uutta ja vaihteluhan virkistää ! :) Ja kiitos, siinä kuvassa on kyllä tunnelma kohdillaan! <3

      Poista
  7. Ihanan näkösiä! Ja muutenki tosi kiva blogi! :)

    VastaaPoista
  8. Ihan mahtava idea! Kiitos tästä, näitä pitää tehdä jouluksi! Muuten, jos olet tuorejuustojen ystävä, niin kannattaa laittaa luumuhillon kaveriksi tortun päälle appelsiinituorejuustoa. Toimii erittäin hyvin! :)

    VastaaPoista
  9. Onpa kauniita! Tätä on pakko testata, sillä itsekään en ole perinteisten joulutorttujen ystävä... :)

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi!