perjantai 20. helmikuuta 2015

Nilkkasukkia ja muutama sana käsityöläisten tutusta vaivasta...










Minulle siunaantui ihana tilaisuus testata minulle entuudestaan ei niin tuttua Vikingin ALPACA SPORT- lankaa joka koostumukseltaan (30% alpakkaa - 40€ merinoa - 30%polyamidia) sopii erinomaisesti mm. sukkien ja lapasten neulomiseen. 
Minähän tietysti pyöräytin kyseisestä langasta muutaman parin sukkia, nilkkaversioina tällä kertaa (tuo kivasti vastapainoa ylipolven sukille..;)) Jalan päällä kulkeva mallikuvio löytyi Dropsin sivuilta, muutoin silmukkamäärät ja malli on neulottu omasta päästä. 
Ensi kosketus lankaan oli erittäin miellyttävä ja lanka soljui puikoilla kuin itsestään. Ja mikä parasta näin puhtaan valkoisen rakastajalle sitä löytyi myös oikeasti puhtaan valkoisena! Ollakin, että tuo lanka sattuu olemaan juuri nyt myös tarjouksessa Lankamaailman verkkokaupassa!

Viimeisenä oljen kortena mainittakoon, että täällä on viimeiset kuukaudet käyty armotonta kamppailua niska-hartiaseudun jumien kanssa. Rehellisesti sanottuna varmaan viimeiset puoli vuotta mies on hieronut hartioitani vähintään pariin otteeseen viikossa sen lisäksi, että Voltaren ja Mobilat ovat siinä rinnalla kulkeneet hyvin aktiivisesti - keppijumppailuja salitreenin ohella unohtamatta. Olen tiedostanut kyllä mistä oireilu juontaa juuriaan, mutta en ole halunnut laittaa käsitöiden tekemistä tauolle edes yhdeksi päiväksi. Muutaman viikon olen saanut seuralaisekseni myös juilivia pääkipuja (ja olen siis niitä ihmisiä joita päänsärky ani harvoin vaivaa) ja vielä päätin käyttää yhden korren ennen itseni kutomistauolle pakottamista. Kävin maanantaina urheiluhierojalla ja taivas, että olin kipeä, monta päivää. Nyt kuitenkin kivut ovat helpottaneet ja olo on lähes kuin uudesti syntyneellä. Huh, sanon minä. Urheiluhierojat ovat taivaanlahja käsityöläisille (vaikkakin sanottakoon, että hieroja oli hieman hämillään kun kerroin syyn hierontaan saapumiselleni..). Tämä siis vinkiksi teille, jotka ehkä mahdollisesti kudotte tai virkkaatte itsenne minunlailla jumien partaalle ;)

Ainiin ja melkein pääsi unohtumaan; tällä viikolla rikkoutui blogissani 200 lukijan valtaisa määrä ja haluankin toivottaa teidät kaikki uudet lukijat tervetulleiksi tänne blogini pariin ♥ Tämä on kyllä niin suuri virstan pylväs tämän blogin elämässä, että sen kunniaksi täytyykin alkaa kehittelemään jotain super ihanaa teidän lukijoiden kesken arvottavaksi :)

Mari

28 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Yksinkertaisella mallilla saa usein hyvinkin kauniit sukat aikaan, omaan silmään tuo valkoinen on vielä ihan super nätti :)

      Poista
  2. Kiitos tervetulotoivotuksista! Vasta löysin sun blogin ja oon ihan rakastunut! Niin kauniita ja inspiroivia käsitöitä, että haluaisin kaikkia kokeilla myös itse! Kiitos tästä blogista.❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. VOi kiitos ihana Allu kommentistasi! Ihan mahtavaa, että blogista löytyy sinulle inspiraatiota, kiva että löysit tänne :)

      Poista
  3. Vieläkö sinulta saisi ylipolven sukkien ohjetta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa Ritva!

      Mulla on kyllä ollut ajatuksissa kirjoittaa noista ylipolven sukista ohje tännekin jaettavaksi, työstän sen julki tässä mahdollisimman pian! Kiitos toiveesta :)

      Poista
  4. Ihanaa ... teet aina kaikkea useammat kerralla :-) Kivoja kotisukkia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on sellainen periaate, että yritän käyttää aina kerät loppuun millä jonkun jutun aloitan, silloin syntyy monesti useampi kappale kerralla.. :) Näistäkin jäi vielä jämiä sen verran, että taidan taikoa niistä yhdet perus raitasukat :)

      Poista
  5. Keppijumppaa, keppijumppaa.... =)
    Sukat ovat kauniit. Itselläni puikoilla juuri myös tulossa lyhyellä varrella olevat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Keppijumppa on kyllä tuttua puuhaa, harrastan 5 kertaa viikossa punttista ja siellä tulee aina kepin kanssa heiluttua alkulämmittelynä, mutta kyllä toistaiseksi tuo hieronta vei voiton ;) Mutta hyvä juttu se on kyllä muuten ylläpitämään paikat vetreinä! :)

      Lyhyt vartisia sukkia on välillä niin mukava neuloa, kun ne valmistuu niin nopsaan ! :)

      Poista
  6. Kauniit, sporttisen näköiset sukat ja lankakin vaikuttaa tosi kivalta, enpäs ole itse vielä tutustunutkaan :) Harmi kuulla sun kipuilusta, itselläkin niin tuttu vaiva menneiltä ajoilta... Urheiluhierojalla tuli kyllä itsekin paljon käytyä (nyt jo edesmennyt isäni oli), ja ihan hirveät migreenikohtaukset tulivat tutuiksi...kunnes opin kuuntelemaan isääni ja varsinkin omaa kehoani. Toivottavasti helpottaa pian ja pidähän vähän taukoa ainakin ennenkuin pidetään se meidän käsityömaratoni-ilta, hih! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo lanka oli kyllä tutustumisen arvoinen! Uskoisin, että kestää myös koostumuksensa ansiosta hyvin sukkina, mutta katsotaan, aika sen näyttää ;)

      Noh, kuten kirjoitinkin, kipuilu ei silti estänyt mua neulomasta vaikka siitä asteen verran epämukavampaa toisinaan tekikin.. Tietoisesti täytyy välillä yrittää neuloessa rentouttaa hartioita, sitä huomaamattaan helposti jännittää vaikka luulisi että näillä silmukkamäärillä olisi jo oppinut siitäkin pois.. Tosin tein tässä muutamia summailuja tuon kipuilun kanssa ja tulin siihen tulokseen, että kohta 3kg lankaa tänä vuonna kulutettuani kertoo siitä, että olen ehkä neulonut poikkeuksellisen paljon lyhyessä ajassa... :D Onneksi kohta tulee kesä ja tulee taas muutakin puuhaa niin hartiat saa välillä levätä ;) Mutta after all aion olla kunnon terässä kun tulette kylään, varaankin hierojan vaikka edeltävälle viikolle niin on sitten lihakset rentointa yön käsityö-maratonia varten :D

      Poista
  7. Kauniit sukat ja kovin tuttu vaiva! Itsekin olen käynyt nyt pari kertaa hierojalla ja aion käydä jatkossakin, vaikka onkin sitte pois pienestä äitiyspäivärahasta, mutta on sen arvoista. Pystyy taas neulomaan ja ompelemaan kivuitta. :) Ja hurjan määrän olet neulonut parissa kuukaudessa, 3 kg!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Iina! Hieronnasta on kyllä iso apu tähän vaivaan! Itse käyn kuntosalilla läheisellä urheiluopistolla, missä on mahdollisuus päästä edullisesti opiskelijahierontaan, joten en tajua miksen ole tätä aiemmin jo tajunnut hyödyntää! :) Ja kyllä, puhukoon myös tuo kohta 3kg neulomista puolestaan... Ei siis ole kuin itseään peiliin katsominen ;)

      Poista
  8. Oi ko kaunniita sukkie!
    PIttää panna lanka muisttiin, varmasti kokkeilun arvonen

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos, suosittelen kyllä kokeilemaan, nyt kun se on vielä tarjouksessakin! :)

      Poista
  9. Ihania sukkia! Nilkkaversiot on kyl mainioita, kun syntyvät niin käden käänteessä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!

      Tuo on ihan totta, vaihtelu virkistää kummasti :)

      Poista
  10. Ihania sukkia! Ja nuo niska-hartia-seudun kivut ovat tuttuja ja samoiten pääkipu.. Niihin oon ite löytäny avun liikunnasta, eritoten salikäynneistä. Salilla vaan hartia- ja selkäliikkeitä tekemään, niin se auttaa jo pitkälle! Nyt kun on saanut lihaksia vahvistettua, niin ei tuu läheskää yhtä kipeäksi paikat. Kyllähän nuo miun hartioiden rusahdukset herättää kummaksuntaa salilla, mutta sillon ne miulla avautuu ja ah, sitä tunnetta! :) Joten suosittelen kokeilla. Ei tarvii käydä niin usein hierojallakaan ja samalla mielikin lepää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tepazu ja kiitos kommentistasi!

      Itsekin käyn kuntosalilla n.4-5 kertaa viikossa ja väitän, että ilman sitä niskat olisivat jo ajat sitten sanoneet itsensä irti! Eli siitä on kyllä varmasti myös paljon hyötyä, että omaa vahvat epäkkäät ;) Tuo kepin kanssa venyttely on huippua ja sillä saa kyllä mukavasti liikkuvuutta kehoon, mahtavaa kuulla, että siitä on löytynyt sinulle apu! :)

      Poista
    2. Nostan hattua siulle, että siulla on perheen ja kodin pyörittämisen keskellä aikaa käydä noinkin usein salilla ja vielä käsitöille! :) Välillä tuntuu, että ite joutuu ettimään tosissaan sitä aikaa salikäymisille, sille 4:llekin kerralle viikossa.. Sen vuoksi käsityöt jääny nyt vähemmälle. Mut näitähän pitääki tehä kans fiilispohjalta, että into säilyy ja kauan. Ps. Kiitos ylipolvensukkien ohjeesta. Menee ehottomasti hetimiten kokeiluun, jahka saan muut kiireellisemmät työt alta pois. Ties vaikka tämän vuoden pukinkonttiin menisi siun ohjeen sukkia ;)

      Poista
  11. Hei Mari! Olen talvilomalla, ulkona tylsää tylsempi tihkusade. Mutta minulla on ollut mukava aamupäivä, kun olen lukenut koko blogisi alusta loppuun, eikun lopusta alkuun asti lävitse. Olen vaikuttunut! Ensinnäkin olen vaikuttunut kädentaidoistasi. Sinulla on niin taidokas käsiala, että sellaiseen harvemmin törmää (ja kun luki koko blogin läpi, huomasi, miten käsialasi on kehittynyt näiden vuosien aikana). Ja toisekseen olen vaikuttunut iästäsi. Olin jo pitkällä lukemisessa, kun vasta osuin katsomaan sivupalkista esittelyäsi. 24 vuotta?! Minulla on muutamaa vuotta sinua nuorempia lapsia, jotka ovat ihania, mutta ihan lapsia vielä. Supersiisti omakotitalo, piha, kaksi lasta, leivonnat ja käsityöt... Minun muruilleni on ylitsepääsemätöntä saada yhtä opiskelukämpän huonetta pysymään järjestyksessä... (en sinänsä epäile, etteivätkö he sitten joskus hoitaisi varsinaista huusholliaan ihan säällisesti, mutta toistaiseksi ovat kyllä isoja teini-ikäisiä).
    Kaikkea hyvää sinulle ja perheellesi! Kiitokset mukavasta aamupäivästä seurassasi. Tulen varmasti käymään jatkossakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa!

      Ja ihan super paljon kiitoksia sydäntä lämmittävästä kommentistasi, tämä oli taatusti päivän piristys! ♥

      Ihana kuulla, että joku on jaksanut selailla blogini alusta asti tähän päivään saakka! Kyllä sen kehityksen itsekin huomaa kun silloin tällöin palailee joihinkin vanhempiin kirjoituksiin. Tämä blogin pitäminen on ollut minulle ihan huima matka mitä käsitöihin tulee, niin paljon olen oppinut uutta ja kehittynyt muiden blogienkin vaikutuksesta ja kehitystä tapahtuu päivittäin, aina sitä oivaltaa uusia tekniikoita ja asioita millä lopputuloksesta saa enstiäkin huolitellumman ja siistimmän :)

      Ja mitä tuohon ikään tulee niin se on kovin monimuotoinen käsite, ihmiset kun kypsyvät ja menevät elämissään niin eri tahdissa ja se mikä sopii minulle ei sopisi välttämättä toiselle. En epäile, etteikö murusesi pidä tulevaisuudessa hyvää huolta kodeistaan ja sehän on vain silkka rikkaus, että osaa ottaa myös rennosti siivoilujenkin osalta! Itselläni tahtoo helposti asiat venyä sinne toiseen ääripäähän, eli huomaan päivisin heiluvani rätin ja imurin kanssa tuntitolkulla vaikka joskus toivoisin, että osaisin ottaa höllemmin ;)

      Kiitos vielä ihanaakin ihanemmasta kommentista, toivon myös ihanaa talviloman jatkoa sinulle ja tänne olet aina tervetullut piipahtamaan! ♥

      Poista
  12. Kiitos Iinu! Tämä neuloosiksikin kutsutta vaiva on kyllä mahdoton, kun sitä ei osaisi lopettaa vaikka järkikulta välillä sanookin, että tauko tekisi hyvää niin keholle kuin ehkä mielellekin ;)

    VastaaPoista
  13. Olisiko näihin mahdollista saada ohjetta? :) Aivan ihanat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos!

      En ole kirjoittamassa näihin erikseen ohjetta, mutta tekstin linkistä pääset sivuille joista kyseinen kuvio löytyy ja siihen voit hyvin soveltaa ihan perinteisen villasukan ohjetta :)

      Poista

Kaunis kiitos kommentistasi!