torstai 15. elokuuta 2013

Oppia ikä kaikki kirjoneuleista


Olen harrastanut käsitöitä jo monen monta vuotta, oikeastaan ensimmäisen liivin taisin kutoa barbilleni ollessani 5-6vuotias. Kirjoneuleitakin on tullut tehtyä jo vuosi tolkulla, mutta silti vasta nyt tajusin mikä on kirjoneuleissa dominoivan langan merkitys. Kiitos tästä kuuluu ihanalle äidilleni (joka on myös yhtälailla käsityöhullu) joka osti minulle yllättäen kirjan nimeltä Stitch`n bitch - sankarineulojan käsikirja. Tässä kirjassa on selitetty niinkin selkeästi kaikki kirjoneuleista ja neuletaktiikoista ylipäänsä, että jopa minäkin ne ymmärsin ja sisäistin! Olen ennen aina kutonut kirjoneuleita "neulo ja tiputa"-tyyliin, eli tiputan aina tarpeettoman värin pois ja poimin uuden tilalle (kirjakin kertoi sen olevan hitain tyyli neuloa kirjoneuletta ja olen asiasta täysin samaa mieltä kirjan kanssa!). Uuden neuletekniikan oppiminen ei ollut aluksi helppoa, mutta pian se lähti sujumaan ja nyt aion kyllä vastaisuudessa neuloa aina niin, että minulla on kaksi lankaa yhtäaikaa vasemmalla etusormella ja jotta ristiinmenemisiltä vältyttäisiin, kulkee toinen lanka nimettömän ja pikkurillin välistä kun toinen vapaasti nyrkin alta. 

Tarkkasilmäisimmät (eikä tarvitse olla edes niinkään tarkkasilmäinen) huomaavat mallin päällä olevista sukista, että vasemman sukan ruksin kohdalla tajusin tuon dominoivan langan jujun, mutta koska olen laiska purkamaan, en jaksanut aloitusta enää pakittaa ja siksi toinen sukka jäi hieman vaillinaiseksi tämän suhteen. Ja nyt kun sen opin ja opin sitä käyttämään, saa noista kirjoneuleista tosiaan paljon siistimpiä ja hienommin tuotua tiettyjä kuvioita ja värejä esille, toisin kuin ennen! Nyt kehtasin ensimmäistä kertaa jopa kuvata sukat nurjaltakin puolelta, kun langat kulkee sielläkin sulassa sovussa. Niin ja auttoihan tämä tekniikan vaihto siihenkin, että langanjuoksut ovat tasaisempia, jolloin lopussa selvittiin hennommilla silityshommilla! ;) 

Voin kyllä suositella tuon kirjan hankkimista kaikille neulomisen ystäville, siellä on vaikka mitä hyödyllisiä vinkkejä kaikkiin neulomisen osa-alueisiin!

Nämä sukat kudoin Viking Villestä ja sitä meni kaiken kaikkiaan yhteensä 147g näihin sukkiin, puikkoina toimi nro 3,5mm ja joustinneuleessa nro 2,5mm. Ohje on katsottu taas sieltä iki-ihanasta Drops Designistä! :)

Lopuksi laitoin vielä kuvia eilisen päivän lankasaaliista, kun huomasin että lankahyllyille oli ilmestynyt Novitalta uutta hile-lankaa. Niin kaunista lankaa, että sitä oli saatava muutama kerä enemmänkin! Vielä en tiedä mitä kaikkea näistä syntyy, mutta muutama idea olisi jo näidenkin päänmenoksi.. :)

Ihanaa loppuviikkoa kaikille, onneksi huomiselle on luvattu aurinkoa!

syyssateisin terkuin,

10 kommenttia:

 1. Vau mitkä sukat! Tosi hienot! :) Kiitos kirjavinkistä, kuulostaa tosi mielenkiintoiselta. Mulla on aina jäänyt kirjoneulesukat tekemättä just sen takia, kun se on NIIIN hidasta ja työlästä. Mutta ehkä jos tuon tekniikan oppisi, saattaisi kirjoneuleita alkaa syntyä täälläkin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen kyllä lämpimästi, ja vaikkei se olisikaan sitten kirjoneule mikä kiinnostaa, niin tuossa kirjassa on kyllä neuvottua kaikki neulomisesta ja tosiaan varmasti löytyy jokaiselle jotain! =) ps. omani on ainakin ostettu suomalaisesta kirjakaupasta, eli sieltä luulisi ainakin löytyvän jos sen päätät hankkia! :)

   Poista
 2. Ihanat sukat! Muistan selailleeni tuota kirjaa joskus kirjastossa, mutta nyt taidan mennä tutkimaan sitä lisää. Täytyy nimittäin myöntää etten koskaan ole varsinaisesti neulonut kirjoneuletta, koska en ole oppinut siihen oikeaa tekniikkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämän kirjan opeilla siinä ei kyllä voi epäonnistua, kun maltillisesti vaan jaksaa yrittää ja seurata ohjeita! ;)

   Poista
 3. Upeat sukat :) Ja mä en kyllä kiinnittänyt huomiota siihen kohtaan, missä olit hoksannut dominanssin :) Täytyy laittaa tuo kirja toivelistalle, jos sen saisi vaikka joskus lahjaksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! ja hyvä jos ei kohta sinun silmiisi paistanut yhtä hyvin kuin omiini ;) Ja toivo ihmeessä, tuosta kirjasta ei voi ainakaan haittaa olla kirjahyllyssä! :)

   Poista
 4. Ihanat sukat ja voi olla että kirja pääsee hankintalistalle. Itse löysin tällaisen ohjeen kirjoneuleista http://silmukointia.blogspot.fi/2012/09/kirjavaa-kirjoneuletta-tai-vahemman.html tekstin lopussa on myös video, vaikutti hyvältä ohjeelta. Itsellä on aika vähän kokemuksia kirjoneuleista ja taidan juurikin jättää aina sen toisen langan, enkä todellakaan ollut osannut sitoa toista lankaa mitenkään :D Tässähän ihan innostuu, pitääköhän aloittaa joku koetilkku!

  VastaaPoista
 5. Kauniit sukat - myös nurjalta puolelta :) Kiitos kirjavinkistä!

  VastaaPoista
 6. Lomssis ja huomenna kirjastoon.Kiitos taas.Päivittäin ihailen sun tekemiä.

  VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi!