sunnuntai 29. syyskuuta 2013

2 x 11 kysymystä- haaste





Kuten otsikko paljastaa, olen saanut kaksi haastetta kuluvan viikon aikana. Ensinnäkin suuret kiitokset niistä sekä Pöppiäisen puuhamaa- blogin Sannalle ja Uniikki-blogia pitävälle Lauralle! ♥

Haasteen säännöt ovat siis seuraavanlaiset:

1. Kiitä antajaa ja linkitä bloggaaja, jolta haasteen sait
2. Vastaa annettuihin kysymyksiin
3. Keksi 11 uutta kysymystä jotka haluat antaa seuraaville
4. Valitse viisi blogia, joilla on alle 100 lukijaa ja kerro se heille jättämällä kommentti heidän blogiinsa.

Vastaan ensin Sannalta saatuihin ihaniin kysymyksiin:

1. Missä olet onnistunut tänään?

Tänään on sunnuntai ja meillä nämä "lepopäivät" otetaan aika löysin rantein ilman sen suurempia häppeninkejä, mutta otin silti itseäni niskasta kiinni ja kävin aamupäivästä salilla ja pitkästä aikaa voin sanoa treenin kulkeneen niinkuin pitää, joten siinä koen tänään ainakin onnistuneeni erityisesti.

2. Ketä ihailet ja miksi?

En ole koskaan erityisemmin ollut kenenkään fani eikä minulla ole ollut varsinaisia idolejakaan, mutta yksi henkilö tuli tämän kysymyksen jälkeen heti mieleeni ja se on Jutta Gustafsberg. Ai miksikö? No tarvitseeko tätä sen kummemmin selventää, tietysti siksi, että ihailen hänen tahtoaan ja intoaan treenaamista kohtaan ja yleisesti elämänasennetta mikä hänellä on. Upea kroppa ja ihana persoona!

3. Luottokäsityövälineesi?

Kyllä ne on nuo ruusupuiset sukkapuikot kokoa 3,5mm millä tulee eniten neulottua.

4. Mielestäsi paras käsitöihin liittyvä kirja, lehti tai internet-sivusto?

Vaikka minulla on useita käsityökirjoja ja lehtiäkin tipahtaa postiluukusta tai viimeistään kaupanhyllyltä tasaisena virtana kotiin, sanoisin silti, että blogit ovat olleet parhaita inspiraation lähteitä sekä niistä on ollut paljon apua pulmien hetkillä. Joten vastaan, että kaikki käsityöblogit ovat parhaita! ♥

5. Yleisin arkiruokasi?

Koska minä olen pääasiassa (harvoja poikkeuksia lukuunottamatta) meidän perheen kokki, tulee usein kokattua ihan perinteisiä ruokia. Kesällä tuntui, että meillä syötiin vähintään joka toinen viikko jauhelihakeittoa ja se on kyllä meidän perheen yksi kestosuosikeista edelleen.

6. Syy, miksi pidät blogia?

Aloitin blogin pitkän pohdinnan jälkeen äidin ehdotuksesta, mutta syy miksi sitä pidän edelleen on tämä ihana yhteisöllisyys, mikä blogimaailmassa vallitsee! Sen lisäksi, että saan itse hirveästi tukea ja inspiraatiota omiin töihini muilta kanssabloggaajilta, toivon voivani myös itse olla sitä muille. En kuulu facebookkiin tai muihinkaan vastaavanlaisiin sivustoihin, mutta blogimaailma on kyllä vienyt tämän tytön mennessään enkä tästä ihan hevillä aio luopua ♥

7. Mitä ottaisit mukaan pitkälle automatkalle?

Veikkaan, että tähän ei ole kuin yksi ainoa oikea vastaus ja se on tietysti käsityöt muiden itsestäänselvyyksien lisäksi ;)

8. Kirsikka vai mansikka?

Voih, no mansikka tietenkin!

9. Ohjeen mukaan vai omasta päästä?

Sanotaanko näin, että olen huono tekemään mitään täysin omasta päästä, mutta harvoin tulee tehtyä orjallisesti ohjeitakaan seuraten, joten sekä että on vastaus. En olisi mitään ilman ohjeita, mutta niiden soveltaminen on minun juttu :)

10. Hamstraatko tarvikkeita "varmuuden varalle" ja koska ne ovat kivoja vai ostatko vain tarpeeseen?

Melkein kuka vaan minut tunteva pyörittelisi tämän kysymyksen kohdalla silmiään.. Sillä olen todella "varmuuden varalle" ostaja. Valehtelematta minulla on satoja lankakeriä laatikoissa nimenomaan "varmuuden varalle" (plus tietenkin siksi että ne on kivoja ja ihania ja kauniita ja ennen kaikkea tarpeellisia!), samoin eräs tuttuni meillä käydessään sanoi keittiön kaappeja tutkittuaan, että Marin kuiva-ainevarastoilla eläisi hädän tullen ainakin vuoden ellei kaksi. Hmph. Itseasiassa olen huomannut viimeaikoina, että minulle on kehittynyt tähän liittyen kahden kappaleen-syndrooma; kaikkea on käytössäolevan lisäksi oltava aina 2kpl varastossa siltä varalta ettei pääse loppumaan... Tälläkin hetkellä meillä on vähintään 4 pakettia vehnäjauhoja siltä varalta, että innostun joskus leipomaan...!?

11. Paras paikka neuloa/ommella/virkata/jotain muuta?

Yleensä tulee noita käsitöitä tehtyä olohuoneessa nojatuolissa tai sitten illalla viimeiseksi sängyssä telkkaa katsellessa :)

Ja heti perään Lauran kysymykset:

1. Kuinka innostuit käsitöistä?

Kyllä se kiinnostus alkoi jo pienenä kun katselin sivusta äidin neulomista (joka ilta). Siitä lähtien kun puikot on omissa käsissä pysynyt niin nillä on jotain ollut tekeillä säännöllisen epäsäännöllisesti. 

2. Kuinka usein teet käsitöitä?

Vieroitusoireet on havaittavissa jos ei vuorokauteen ole päässyt mitään tekemään... :)

3. Vaaleat vai tummat värit?

Vaaleat

4. Oletko koskaan osallistunut neuletapaamisiin yms?

En, mutta haaveissa olisi joskus osallistua.

5. Minkä käsityön teit viimeksi?

Edellisessä postauksessa esitellyt nilkkasukat.

6. Mikä käsityö on juuri nyt kesken?

Vaaleanpunainen tuubihuivi Eeville sekä tilauksesta toivottu pipo, molemmista vilahtaa kuvia tämän kirjoituksen yhteydessä.

7. Paksut vai ohuet langat?

Sanoisin, että siltä väliltä, mieluiten kudon langoista mitä voi neuloa 3,5mm puikoilla.

8. Onnistunein ompelutyösi?

Mikään niistä vähistä ei ole kyllä onnistunut mainitsemisen arvoisesti, kaikissa on aina ollut joku vika :D Tyynynpäällisiä on kuitenkin tullut eniten ommeltua.

9. Kuinka montaa käsityöblogia seuraat?

Seuraamieni blogien listalta löytyy niin käsityöblogeja kuin sisustusaiheisiakin, mutta heittäisin, että noin 40-50

10. Teetkö mieluummin käsitöitä itselle vai muille?

Jos totta puhutaan niin en edes muista milloin olisin viimeksi itselle jotain neulonut. Eli puhukoon edellinen lause puolestaan.. :)

11. Kuinka monta sukkaa olet neulonut tämän vuoden aikana?

Tämä täytyi täältä blogista ihan tarkistaa ja tarkaksi luvuksi tuli 27 paria. Huh, onhan siinä sukkia jo kerrakseen, mutta uskallan väittää, että monilla on myös kovempi tahti kuin minulla ;)

Vau, tässähän vierähti tunti poikineen kun näihin ihaniin kysymyksiin vastasi. Kiitos vielä Sanna ja Laura haasteista! 

Laitan haasteet eteenpäin seuraaviin seuraamiini blogeihin tekemättä sen suurempaa salapoliisintyötä siltä osin, että ovatko he kyseistä haastetta vielä saaneet:


 Minun esittämäni kysymykset ovat seuraavanlaiset:

1. Mistä lankamerkistä ja koostumuksesta neulot/virkkaat mieluiten?
2. Oletko aina ollut innokas käsitöiden tekijä vai onko kiinnostuksesi käsitöihin herännyt vasta esim. aikuisiällä?
3. Mitä neulot/virkkaat mieluiten?
4. Oletko koskaan neulonut/virkannut tai neulotko/virkkaatko usein yleisillä paikoilla, esim. linja-autossa tai lentokentällä näin mainitakseni?
5. Minkä hyllyn ohi et voi kaupassa käydessäsi kävellä?
6. Kahvi vai tee, entä onko joku tietty merkki/maku erityisessä suosiossa?
7. Miksi päätit perustaa blogin?
8. Onko kotipuolessa koskaan tullut sanomista tai mainintaa siitä, miten paljon käytät rahaa käsitöihin liittyviin tarvikkeisiin, kuten lankaan ynnä muihin oheistarvikkeisiin?
9. Makea vai suolainen?
10. Muistatko jonkun erityisen tekemäsi käsityön, mistä olet ollut erittäin ylpeä sen valmiiksi saatuasi ja mikä se on ollut?
11. Miten monta tuntia käytät keskimäärin viikkotasolla käsitöiden tekemiseen?



Tämän postauksen myötä minä käperryn kohta nojatuoliini keskeneräisten käsitöiden pariin katsomaan Tanssii tähtien kanssa-ohjelmaa ja toivotan teille ihanille lukijoille oikein mukavaa sunnuntai-iltaa ja huomenna taas uutta alkavaa viikkoa! ♥

14 kommenttia:

  1. Ihana tuubihuivi tulossa... :)
    Kiva lukea näitä sinun vastauksia, erityisesti tuo jälkimmäisen haasteen kakkos vastaus on niin hauska,
    SAMA HOMMA MULLAKIN :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä jännä, miten näiden käsitöiden tekemiseen jää niin pahasti koukkuun, että niitä on tosiaan päästävä edes vähän tekemään joka päivä, muuten tulee semmoinen levoton olo tai ainakin jossain määrin "saamaton" olo illalla :D voi meitä<3

      Poista
  2. Olipa kiva lukea vastauksiasi, hieman hihityttikin välillä :) Kiitos niin haastevastauksista kuin ihanasta blogistasikin! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, ettei lukeminen tuntunut puurolta vaikka kysymyksiä olikin rutkasti tällä kertaa :) Niin ja eipä kestä, kiitos itsellesi myös ! :)

      Poista
  3. Jotain kaunista tulossa, lapselle ehkä. Kiitos kovasti haasteesta.

    VastaaPoista
  4. Haastan sinut vastaamaan 30 Kysymystä Neulomisesta -haasteeseen: http://lankapata.blogspot.fi/2013/10/30-kysymysta-neulomisesta.html

    VastaaPoista
  5. Onkos sulla tohon vaaleanpunaisella tehtyyn kuvioon ohjetta? :) on niin ihana kuvio ja haluisin koittaa itsekin sitä villasukkiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen katsonut ohjeen Kardemumman talo-blogista, suora linkki ohjeeseen löytyy tästä : http://www.kardemummantalo.blogspot.fi/2011/12/tuubihuivin-ohje.html

      Tsemppiä sukkien tekoon mallilla! :)

      Poista
  6. Laitoin sinulle jokin aika sitten kommentin Lankakätköni- postaukseen. Siinä on sulle kysymys. Jos viitsit kertoa niksisi jämälangoista, olisin ikikiitollinen. Sulla on aivan ihana blogi, niin kauniita kuviakin. Sun blogi on mun uusi lemppari. Kiitos!
    - Susanna maalta -

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, aivan ihana kommentti!

      Ja tosiaan pahoittelut, etten ollut vastannut aiempaan kommenttiisi, en tiedä miten se oli minulta jäänyt kokonaan huomaamatta!

      Rupesin oikein miettimään, että mistä se tosiaan johtuu, että minulla pääasiassa kuluu kerät aina loppuun asti.. Ensinnäkin neulon aina sukan kerrallaan ja jatkan samalla lankakerällä seuraavaa sukkaa (usein joutuu tekemään solmun kerien vaihtumiskohtaan) jolloin käy usein niin, että ensimmäinen kerä menee kokonaan ja seuraavasta kerästä jonkin verran. Siitä sitten taas jatkan uusien sukkien parissa. Olen huomannut, että minulla on eniten (oli) valkoisia puolikkaita lörppökeriä kun jostain syystä aina aloitin uudet sukat uudesta kerästä (yleensä valkoista käytän vain kirjoneuleissa, jolloin lankaa kuluu selvästi vähemmän yhtä väriä), mutta jokin aika sitten kiinnitin tähän häiritsevään tapaan huomiota ja olenkin nyt pitänyt pintani siinä, että jo aloitetuista keristä jatkan vaikka toisinaan houkuttaisikin aloittaa puhtaasta kerästä :) Toki minullakin on muutama kerä jämälankoja, mutta ei vielä taida olla edes sukiksi asti, joten melko vähän niitä on jäänyt tällä tyylillä.. Ja jos totta puhutaan, niin muutaman metrin pituisia jämiä en edes säästä, sillä tiedän, etten niitä todennäköisesti saisi kuitenkaan käytettyä jolloin ne tipahtaa suoraan energiajätteeseen .. Nyt tuli oikein pitkä ja varmasti lähinnä tyhjentävä vastaus, mutta toivottavasti sait siitä jotain vinkkiä jämiesi vähentämiseen jatkossa :D

      Poista
    2. Niin ja kiva kuulla, että olet viihtynyt blogini parissa, ihanaa että olet mukana seurailemassa ! <3

      Poista
  7. Hei ja anna anteeksi että en ole tarttunut tähän haasteeseen. Sain tämän samanmoisen haasteen ihan äskettäin toisestakin blogista ja itse asissa tämä haaste on minulla jo alkuvuodesta käynyt. Toivottavasti et pahastu jos en tällä kertaa toistamiseen tähän ottaudu:) Ja on tuo sinun neulekäsiala kyllä aivan uskomaton. Kuinkahan saisi omista tekeleistä noin siistejä? Ihanaa viikonloppua sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tietenkään pahastu, itselläkin usein jää vastaamatta moisiin, mutta toisinaan ihan hauskojakin ovat. Ja vinkkinä tuohon käsialaan on varmaan puuduttavan tylsä vastaus, eli neulomalla ja neulomalla se siitä tasoittuu.. :) Toisilla tietysti on alusta asti parempi tuntuma kuin toisilla, mutta kyllä se oma käsiala hioutuu kun vaan neuloo :) Ihanaa syksyä sinulle!

      Poista
  8. Kiitos jämälankavinkeistäsi! Minulla on iso muovipussillinen jämälankoja, Nyt olen neulonut muutamat jämälankasukat käyttäen vain jämälankojani, jotta saisin noita nöttösiä vähemmälle. Itse säästän vähänkin pidemmät langat omaan pikkukoppaan. En nyt ihan lyhyitä langanpätkiä, mutta vähänkin pidemmät. Siitä sitten otan, kun tarvitsen johonkin esim. askarteluun lankaa. Lapseni saavat myös ottaa omiin juttuihinsa kopasta lankoja. Ei tarvitse leikata kerästä heille langanpätkiä.
    - Susanna maalta -

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi!