tiistai 28. tammikuuta 2014

Isoäidinneliöstä rättejä
Jotain pientä myytävää lähestyviin Berliinin myyjäisiin on tullut taas tehtyä. Päätin tehdä tiskirättejä (toivottavasti nämä ovat tai näistä tulee yhtä kova buumi Saksassa kuin mitä näistä on Suomessa tullut!) ja malliksi valikoitui perinteinen isoäidinneliö. Ihanan helppoa ja kaunista! Valkoiset ovat 100% puuvillaa ja pinkit 70% bambua ja 30%puuvillaa, onko teillä käyttökokemuksia siitä, kumpi materiaaleista toimii räteissä paremmin? 

Leppoisaa tiistain jatkoa lukijat!♥

8 kommenttia:

 1. Bambu -lanka kuivuu nopeammin, näin minulle lankakaupassa sanottiin. Mutta huono puoli on se, että niitä ei voi pestä 60 asteessa kuten puuvillalankaa. Ja vaikka olen pessyt ohjeiden mukaan bambulangasta tehdyt luutut, niin ovat kutistuneet silti ja ovat sitten sellaisia ikävän "tiiviitä", vai kuinka sen nyt kuvailisin:) Varmaan jos ihan 30 asteessa pesisi kuuliaisesti, niin saattaisivat pysyä hyvänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuohan onkin kyllä hyvä ominaisuus tiskirätille, että kuivuu nopeasti. Katsoinkin langan vyötteestä, että tuo bambu-sekoitus tulisi pestä 40 asteessa kun taas puuvilla kestää ainakin 60 asteen pesun.. Noh, tämä on nyt näitä makuasioita, varmaan molemmille materiaaleille löytyy kannattajansa :)

   Poista
 2. Täällä on ehdoton 100%:n bambulangan kannattaja! :) Kuten Sanna aikaisemmin sanoi, bambu kuivuu nopeasti! Lisäksi bambu on antibakteerista, joten siinä ei pöpöt viihdy yhtähelposti, kuin muissa materiaaleissa. Itse olen bamburättejä pessyt 60:ssä asteessa, eivätkä ne oman kokemuksen mukaan ole kutistuneet. Tähän tosin varmasti vaikuttaa langan merkki ja onhan pesukoineissakin toki eroja.

  Mutta kauniita ja varmasti toimivia tiskirättejä ovat nuokin, jotka olet tehnyt. Ihanan värinen tuo pinkki lanka! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuten sanoit on varmaan langan merkistä kiinni mitä pesussa käy. Parempi varmaan silti kuuliaisesti noudattaa vyötteen antamia suosituksia vaikka itsekin haluaisin tiskirättini (jos sellaisia vielä itsellenikin maltan tehdä) pestä mahdollisimman korkeissa lämpötiloissa. Tuo sana "antibakteerinen" kuulostaa kyllä erittäin positiiviselta mitä rätteihin tulee :)

   Poista
 3. Minulla kokemusta vain bambuisista, viimeksi pesin 95 asteessa ja ei kutistunut siltikään ja muutenkin pysyi ihan mallissaan.

  Kauniita tiskiliinoja olet tehnyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa, mistä langasta tarkemmin olet rättejä tehnyt kun noin kovia pesulämpöjä on kestänyt? :) Minulla on kaapit pullollaan Blend Bamboota ja siitä noita rättejä olen nyt sitten enemmänkin kaavaillut tekeväni...

   Poista
 4. Mulla ei ole kokemusta bambulangasta vielä. Tekemäsi rätit ovat yksinkertaisen kauniita. Mistä siellä Berliinissä on kyse?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, yksinkertainen on joskus riittävän kaunista! :)

   Kokonaisuutena Berliinissähän järjestetään käsityömarkkinoita ympäri vuoden eri paikoissa, mutta asuttuamme siellä 2000-luvun alussa on meille jäänyt perinteeksi (lue: museon pitäjä lähettää meille vuosi toisensa jälkeen kutsun ko. markkinoille myymään emmekä koskaan kehtaa kieltäytyä) osallistua isoihin pääsiäismarkkinoihin, missä on paljon, siis paljon käsityömyyjiä eri puolilta Berliiniä (monesti myös useita muita suomalaisia meidän lisäksi!).

   Meille otollisemmat markkinat olisivat lähempänä joulua, koska pääsiäisenä harva osaa tarttua enää villasukkiin ja muistaa ylipäänsä sen tosiasian, että talvi tulee taas ensikin vuonna. Niinpä olemme tänä vuonna kokeilleet tehdä enemmän "pääsiäisaiheisia" myytäviä, tai ei ainakaan niin talvisia vaikka sukat bravuurimme on ollutkin :)

   Poista

Kaunis kiitos kommentistasi!