perjantai 19. heinäkuuta 2013

Kirppislöytöjä
Minulle kirpputorit ovat aina olleet sellainen tuntematon maailma, voisin jopa tunnustaa, että pelkään niitä. Kerran viime kesänä etsin kaupungilla sälekaihdin liikettä jonka oli määrä sijaita liiketiloissa, missä selvästi oli kirpputori (myöhemmin selvisi kuitenkin, että kyseinen liike oli mennyt konkurssiin ja tilalle oli tullut  tämä kirpputori). Epäröiden astelin kuitenkin sisään ja kävin tiskiltä kysymässä, olisivatko he tienneet minne ne olisi muuttaneet tms. Kuitenkin heti sisään astuttuani minulle iski pakokauhu; pakko päästä ulos. Se haju ja ne tavarat, toisten ihmisten vaatteet yms saivat yhdessä aikaan saman reaktion kuin hammaslääkärillä käynti. Silloin päätin, etten koskaan enää (ja tämäkin oli ensimmäinen kerta) menisi kirpputoreille, ne eivät vain ole minua varten.

Olen kuitenkin aina kummastellut ja hämmäställyt ystäviäni, jotka ilmeisen ahkerasti kirpputoreilla käyvät ja kaiken huipuksi löytävät sieltä ihan kelpo tavaraa kuten lastenvaatteita, leluja jne. Silti kynnys lähteä niitä koluamaan on ollut äärimmäisen suuri.

Tässä taannoin sain kuitenkin idean, että haluan kerätä vanhoja ruusu- tai muuten kukka-aiheisia kahvikuppeja. Tarkoituksena olisi tehdä niistä semmoinen juhla-astiasto. Ja näyttää siltä, että meidän pikkuisen 1-vuotisjuhlat tullaan sellaisista kestitsemään. Eilen sadepäivän kunniaksi päätimme mieheni kanssa rohkaistua ja lähteä kiertelemään kirpputoreja juuri näitä kuppeja silmällä pitäen. Ensin googletettiin Lahden alueen kirpputorit ja lähdettiin suunnistamaan. En voi sanoa, että olisin vieläkään nauttinut siitä tunkkaisesta hajusta ja ilmasta mikä kirpputoreilla vallitsee, mutta saalista saatiin kuitenkin!

Löysimme kolmelta kirpputorilta yhteensä 39kpl kahvikuppeja aluslautasineen, kermakon ja sokeriastian ja kaiken huipuksi kaikille tuli hintaa vain 21€! Nyt kun astiat on tiskattu ja laitettu siististi kaappiin juhlia odottamaan, voin olla sangen tyytyväinen itseeni. Ylitin kirppiskammoni ja tein vielä löytöjäkin! Jei!

Ei sillä, nyt on kirpputorikiintiöni täytetty taas ainakin pariksi vuodeksi eteenpäin... =)

(sinisten kuppien reunat näyttää kummasti kellastuneilta kuvissa, mutta luonnossa ne ovat kyllä ihan puhtaan näköiset!?)

2 kommenttia:

 1. Minä käyn paljonkin kirppiksillä. Ostan sieltä lähes kaikki vaatteeni.
  Kokemus on opettanut näkemään nopeastikin onko jokin tuote hyvä ostos ja tuleeko sitä käytettyä. Enää kirppiksillä ei tarvitse olla niin kauan aikaa etsimässä vaatteita tai muita tavaroita.

  "Kirppishaju" on kuvottava. Se on yksi pahimmista tietämistäni hajuista ja edes monen kymmenen vuoden kirppistely ei ole lieventänyt tunteitani sitä hajua kohtaan. Yöks!
  Haju onneksi lähtee pesussa pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon, että nopeasti oppii näkemään myynnissä olevista tavaroista ja vaatteista ne, mitkä todella on ostamisen arvoisia ja käyttökelpoisia. Ihailen niitä jotka todella tekevät sieltä löytöjä ja useimmiten ne ovat olleet sellaisia mitä itsekin olisin voinut ostaa jos olisi kohdalle osunut. Oma silmäni ei vaan ole vielä harjaantunut tuohon kirppistelyyn, mutta ehkä se tästä lähtee, hiljalleen =)

   Poista

Kaunis kiitos kommentistasi!