tiistai 19. helmikuuta 2013

Hieman pöllömpi

No tässä ne nyt on sitten, minunkin versioni näistä pöllön turjakkeista. Oikein kivat ovat kyllä, mutta jälkeenpäin katseltuna, nuo värit olisivat voineen olla toisetkin. Jotenkin siinä kerissä ne näyttivät niin täydellisiltä yhdessä, mutta tähän kuvioon päästyään en ole siitä enää niin varma.. Muutenkin näistä tuli ikäänkuin harjoituskappaleet, sillä näissä oli elämäni ensimmäinen kiilapeukalo. Ja ja, koska pöllöjen ohje on englanniksi, en ollut ihan varma ymmärsinkö tuon ohjeen siltä osin aivan oikein. Niinpä googlailin muiden tekemiä peukaloita. No ohjeita löytyi kyllä ja yritin kovasti niiden mukaan tehdä, mutta kamalathan noista silti tuli! Miksei tuo peukalon ja kämmenen välinen reuna ole siistimpi?? Mitä tein väärin? Miten te teette kiilapeukalon? Olisiko jollain antaa selkeät neuvot jotta onnistuisin seuraavalla kerralla paremmin? Oh, olisin siitä kovin kiitollinen! 

Aika kauniisti tuossa peukalon kohdassa näkyy myös miten paljon "löyhemmin" kudon kirjoneuletta kuin yksiväristä.. Mutta eipäs olla liian tarkkoja, ei niiden tehdastuotannolta kuulukaan näyttää ;)

Omiin kätösiini malli oli hieman liian pitkä, mutta näistä tuli oikein mainiot päällyslapaset jo aiemmin kutomilleni pienemmille lapasille, joten eipäs nyt sitten pääse enää sormia paleltamaan, kun on tuplatumput lämmittämässä :)Ohje: Horatio and Oren
Lanka: Novita wool, yhteensä 58g
Puikot: numero 3

2 kommenttia:

 1. Eih miten söpöt! Näitä tekee nyt kaikki, pitääkö oikeesti minunkin alkaa vääntämään??? =D

  Siistiltä tuo kiilapeukalo mun mielestä näyttää, sellainen hassu siitä tulee mun mielestä aina. Itsekin olen vasta vähän aikaa sitten kiilapeukalon opetellut (no ei tosiaankaan mikään vaikea, olen kuvitellut sen paljon hankalammaksi) ja tästä lähtien taidan kyllä tehdä sillä aina peukalon. Istuu jotenkin paljon paremmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sen takia se oli itekin ohje hankittava, kun nämä veijarit tulivat siellä sun täällä esille vähän väliä! Ja mukavahan noita on kutoa :)

   Ja kyllähän tuo peukalo tosiaan asiansa ajaa reunan epäsiisteydestä huolimatta, mutta ohje mistä tätä yritin katsella oli täältä http://takareunatoikeinyhteen.blogspot.fi/2010/02/kiilapeukalo-by-anoppi-and-me.html ja siinä tuo rivi kasvaa niin maan kauniisti että kummastelen vain, miksei minullakin tullut tuollaista jälkeä?! =D Mutta yllätyin muutoin kyllä sen helppoudesta, ja istuu kyllä hieman paremmin käteenkin kuin se toisen mallinen peukku.

   Poista

Kaunis kiitos kommentistasi!