keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

Mökkisukat ja suloiset pionit
Minulta toivottiin sukkia mökille, mökille jota mansikaksikin kutsutaan. Ei kuitenkaan mitään mansikan kuvia, eikä välttämättä värityksenkään tarvitse olla puna-valko-vihreä. Sukkien saajalle sopii kuulemma paremmin maanläheiset murretut värit kirkkaiden sijaan. Toiveena oli myös, että ne olisivat juuri alle polven mittaiset, senttimetrilleen sain siihen mitatkin. Taisivat kyllä jäädä pari senttiä siitä nafteiksi, mutta haitanneeko tuo? Vaikka tilaus oli sangen spesifi, sai kuulemma neuloja käyttää silti omaa mielikuvitustaan ja siihen luotetaan. Lähdin siis puhtaasti liikenteeseen mökkifiiliksestä ja väreistä, kuvio nyt vaan tarttui mukaan matkan varrelta ja sitähän on jo moneen otteeseen sukissa nähtykin. Ollakin, ettei näissä mitään mansikkaan vivahtavaa ole, saati muitakaan tilaajan antamista toiveista, mutta kyllä näillä mökillä kelpaa tallustaa! :D

Sitten sukista kukkaruukkuihin.. Meillä kun uudistalo on, on tänä keväänä tehty urakalla kukkapenkkejä ja tämä perennapenkki minne paljon pioneita istutin on kasvanut hienosti. Vain yksi ainoa pioni kahdeksasta päätti kuitenkin tehdä kaksi nuppua ja pari viikkoa odotin tohkeissani niiden kukkaan puhkeamista. Kuinka ollakkaan ne puhkesivat toissapäivänä, juuri kun sataa rompsutti taivaan täydeltä vettä. Eiköstä vaan, että seuraavan kerran kun kukkia kurkkasin olivat ne vaakatasossa maata vasten! Rassukat eivät olleet kestäneet kukkien painoa. Napsasin kukat saksilla varresta poikki ja laitoin lasiin sisälle ilahduttamaan. Hyvin ovat näinkin hengissä selvinneet ja ovat vielä kauniitakin!

Ei täällä sattuisi sellaista viherpeukaloa olemaan lukijaraadissa joka osaisi kertoa, miksi nuo muut pionini eivät suostuneet tekemään edes nuppuja tänä vuonna? Entä antakaapas mielipiteenne voiko perennapenkkiin laittaa kuorikatetta? Meillä on nimittäin n.15m2 perennapenkki ja sen kitkeminen on jo tänä vuonna aiheuttanut minulle harmaita hiuksia, muissa penkeissä meillä onkin tuota katetta ja siellä rikkaruohot ovat pysyneet hyvin aisoissa. Mietityttää kuitenkin, että pääseekö sitten nuo leviävät kukkaset yhtään leviämään jos katetta sinne juurille tupsutan..?

 Kiitos vinksuista jos sellaisia osaatte tälle puutarhurinalulle antaa! ;)


15 kommenttia:

 1. Vau mitkä sukat, todella upeat! Onko sulla näihin ohjetta? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos A! Nämä on muunnelma Drops Designin ohjeesta, mutta tosiaan olen tehnyt sen omaan jalkaan istuvammaksi ja kirjoittanut siitä versiosta itselleni oman ohjeen, jos haluat, voin lähettää sen sinulle s-postissa? Laita osoitteesi tähän jos haluat niin pistän tulemaan :)

   Poista
  2. Voi kiitos Mari, oli hauska ylläri huomata päivällä kännykästä että sähköpostiin oli kilahtanut sulta postia ohjeen kera! Kiitos paljon! :)

   Poista
  3. Kiva kuulla, että se piristi päivääsi! Jäänkin innolla odottelemaan, minkälaiset kaunokaiset sieltä sulta puikoilta tipahtaa! ;)

   Poista
 2. Aivan ihanat sukat, varmasti saaja tykkää! :)

  VastaaPoista
 3. Mullekin voit laittaa ohjeen jos vaikka sais aikaseks kudottuu villikset ittelleni ajan kulluks niin raskauskin menee nopeesti. (: vaikka täytyyhän tota melkis 8kk jäbää hoitaa samalla mutta omalla ajalla

  VastaaPoista
 4. Ihanat sukat! Minulle näistä tuli ainakin heti mansikat mieleen :) Minä istutin meidän pihalle useampaa eri pionia muistaakseni 2010 keväällä ja vasta tänä kesänä ovat kunnolla kukassa. Ekana kesänä taisi tulla yksi kukka ja seuraavana pari. Luulen, että ottavat vain oman aikansa. Viihtyvät läpäisevässä maassa, eivätkä pidä siirtelystä. Ihanan värisiä nuo sinun pionisi! Minäkin hain muutaman kukan sisälle nuuskittavaksi ja tuoksu on kyllä aivan huikea! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että jollekin näistä tulee mansikat mieleen, onhan niissä kieltämättä jotain mansikkamaista, pilkkua ja hieman oikeanlaista väritystäkin, ehkä!? :) Voipi olla (tai siis mitä todennäköisimmin juurikin näin) että olen liian malttamaton näiden kukkieni kanssa, voin siis olla tyytyväinen, että edes yksi pioni teki kukkia, loppujen kukkimista jään siis odottelemaan tuleville kesille ;)

   Poista
 5. Näistä sukista saaja tykkää ihan varmasti!

  VastaaPoista
 6. Upeat sukat, niin kauniit! Olet kyllä taitava:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Nämä kirjoneulesukat meinaa aina välillä aiheuttaa harmaita hiuksia (lähinnä hitaan valmistumisen vuoksi) mutta lopputulos aina palkitsee! <3

   Poista
 7. Ihanat sukat, kyllä tosiaan kelpaa mökkeillä noilla! Viherpeukalo en ole, mutta voihan se olla että ottaa useamman vuoden ennen kuin alkavat kukkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänä kesänä näitä villasukkia tosiaan on saattanut mökeillä ollessa tarvitakin, jospa ne helteet vihdoin kuitenkin saapuisi ja villasukatkin saavat jäädä syksyä odottelemaan :) Ja kyllä vain, täytyy antaa kukille oma aikansa ennen kuin menetän malttini niiden kanssa. Malttamaton kun olen... :D

   Poista

Kaunis kiitos kommentistasi!