perjantai 29. elokuuta 2014

Omenasadosta hilloa

Monet varmasti pohtivat näin syksyn tullen mitä tehdä kaikelle omenasadolle. Vanhoista riippuvista omenapuista tulee helposti omenoita joka tapauksessa yli oman tarpeen teki niille sitten mitä vain, mutta yksi ylitsepääsemättömän herkullinen tapa säilöä ompuista ainakin osa on hilloaminen.
Olen kerran elämässäni tehnyt omppuhilloa ennen tätä ja silloinkin minä toimin pilkkojan roolissa ja koko hilloamisvaihe meni ohi silmien.. Nyt sain kuitenkin oivan tilaisuuden kokeilla hillon tekemistä uudestaan kun isäni yksi päivä toimitti muovipussukallisen valkea kuulaita ovelleni. Netistä löytyy vaikka jos minkälaisia ohjeita omenahillolle ja omani onkin yhdistelmä niistä, tosin monin kerroin yksinkertaisempi vielä kuin lukemani ohjeet. Ja tietysti koska sisälläni asuu sokerihiirestä huolimatta myös jonkin suuruinen sokerinatsi, vähensin reilusti sokerinmäärä muista ohjeista ja silti hillosta tuli omaan makuuni äärimmäisen makeaa. Eli seuraavaan satsiin voin vielä himpun verran nipistää tuosta sokerin määrästä ;)

Omppuhillo

Pilko pestyt omenat vähintään 4 osaan (jos haluat jättää omenat paloiksi ilman soseutusta kannattaa ne tässä vaiheessa pilkkoa vielä pienemmiksi) ja täytä 5l kattila lohkoilla.
Lisää 2,5dl vettä ja 4dl hillosokeria.
Keittele n.10min välillä sekoittaen kunnes omenat ovat pehmenneet. 
Halutessasi soseuta hillo vielä sauvasekoittimella saadaksesi sileän lopputuloksen.
Purkita hillo pestyihin lasipurkkeihin tai suoraan pakastusrasioihin ja sujauta pakkaseen talven varalle! Tiiviissä lasipurkeissa hillo säilyy myös jääkaapissa n.1vuoden.
ps. keittovaiheessa joukkoon voi lisätä esimerkiksi kanelitangon tai sitruunankuorta, mutta itse tykkään tästä pelkistetystä versiosta eniten :P 

Maitokauppareissun jälkeen onkin laitettava pitkästä aikaa pannukakku uuniin ja herkuteltava sitä hillon kera ♥

Mari

1 kommentti:

Kaunis kiitos kommentistasi!