keskiviikko 27. elokuuta 2014

Virkatut pikkukorit
Heippa beibsut!

Elkäähän olko huolissanne, käsitöitä tipahtelee edelleen tuon tuosta, viime aikoina on ollut vain saamattomuutta niiden kuvaamisen suhteen. Jo tovin täällä on kuvausta vaille valmiina ollut muutama matonkuteista virkattu kori. 

Mulla on tällä hetkellä meneillään sellainen ääneensanomaton kaappien tyhjennysprojekti, nimittäin mua on ihan toden teolla alkanut viime aikoina ahdistamaan se tosiasia, että kaikki kaapit ja laatikot on täynnä lankoja ja muuten käsitöihin liittyviä nöttösiä. Katsoin helpoimmaksi aloittaa tämän "tyhjennysurakan" tuolta omasta vaatekaapista jonne on kuin huomaamatta sujahtanut varmaan 20kg matonkuteita. Enkä nyt puhu niistä "lumppuvaatteista" vaan ihan trikookuteina ostetuista kuteista ;) 

Näitä tilaavieviä keriä on onneksi aika nopeakin virkkailla alta pois kun vaan sormet ja ranteet sen kestää. Yksi kerä on nyt tehokkaasti eliminoitu neljän lilan korin muotoon ja harmaa pallo on hyvää vauhtia kutistumassa samanlaisiksi koreiksi. Jotenkin koen, että näitä pieniä koreja on mukavampi ja "tehokkaampi" virkkailla kuin isoja. Aina uuden korin pohjaa tehdessä ajattelen, että josko nyt tekisin vähän isomman korin, mutta sitten jostain syystä huomaan kuitenkin luistaneeni ajatuksesta ja kipuan jo kovaa vauhtia pienen korin reunoja ylös päin... :)

Enpä taida edes tohtia laittaa näitä matonkuteista virkattuja juttuja tuohon langankulutussaldooni, sillä sehän pomppaisi näiden myötä pilviin ja antaisi kyllä aivan vääristyneen kuvan kutomistahdistani ;) Mutta sanottakoon, että vaatekaappini keveni näiden myötä 1kg 300g :P

Mari

8 kommenttia:

 1. Söpöjä ovat. Nyt olet päässyt käyttämään tuota niminauhaakin, kiva. Voi voi, mullakin viime syksystä lilaa trikookudetta jäljellä...oiskos se tämänkin syksyn sisustusväri?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieman on ollut haasteellista silitellä tuota nauhaa tuohon virkatun kuteen pintaan, mutta kyllä se siinä pysyy vaikka hieman tahtoo kurttuillakin, parhaiten se kiinnittyy hieman tasaisemmalle pinnalle... :) Mutta kyllä on kiva kun saa merkittyä jotenkin omat käsityönsä!

   Jos totta puhutaan mulla ei ole harmainta hajua mikä on tämän syksyn sisustusväri/värit, mutta uskoisin, että tummanlila toimii aina syksyisin... :)

   Poista
 2. No ihan ylisöpöjä. Ite väännän aina kaikkea isompaa ja innostus loppuu yhden jälkeen ja joskus tuntuu, et se ykskään ei meinaa valmistua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ei tosiaan meinaa maltti riittää isompien korien virkkaamiseen, näitä pienempiä on jotenkin mukamas "sutjakampi" virkkailla :D Täytyy kyllä ottaa joku kerta urakaksi isompikin kori, mahtuuhan niihin enemmän tavaraakin :)

   Poista

Kaunis kiitos kommentistasi!