lauantai 22. helmikuuta 2014

Harmaat lasinalusetLankalaihista silmällä pitäen olen päättänyt, että pyrin neulomaan tai virkkaamaan aina saman väriset langat "kerralla" pois tai ainakin niin, ettei aina joka kerästä jäisi puolikasta käyttämättä (niinkuin ennen on tupannut käymään kun olen ollut jo siirtymässä muihin väreihin). Näinpä ollen otin kohteeksi puuvillalankoja ja aloitin harmaista Novitan Miami keristä joita ei ollutkaan kuin n.2,5 kerää. Niistä koukuttelin lasinalusia niin pitkään kuin lankaa riitti ja menipäs muuten tarkalle tuon viimoisen alusen kanssa (kuva yllä lasinalusesta josta näkyy vielä langanpätkä), vain n.6cm jäi päättelyvaraa siitä. Toki olin punninnut jämän ennen kuin aloin tekemään viimeistä alusta, mutta koska yhteen aluseen menee minulla n.6g oli lankaakin vielä vaa-an mukaan juuri sen verran jäljellä. Päätin ottaa riskin ja onneksi otin, sehän riitti juuri! :) 

Näitäkin alusia on kyllä niin mukava neuloa kun valmistuuvat niin hirmuisen nopeasti. Illan aikana ehtii jo mukavasti aina kasan tehdä ihan huomaamatta. Minulla näitä valmistui nyt eilisen ja toissa illan aikana yhteensä 19kpl. Harmillisesti juuri pariton luku, mutta eipä anneta sen haitata :)

Kohta päästäänkin kannustamaan suomen leijonia pronssimitalille. Onneksi meillä on Teemu, minulla on vahva luotto tähän konkariin!

Lauantaiterkuin,

6 kommenttia:

 1. sullahan on oikeen kunnon lasialustatsi päällä. hienoja ovat..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sanos muuta, nämä on kummasti koukuttavia ja tekee mieli tehdä kaikissa mahdollisissa väreissä!

   Poista
 2. kauniita ovat! Näitä näkee nyt joka puolella, mutta kyllä niitä jaksaa katsellakin. Käytännöllisiäkin ovat ja niiden kanssa saa kauniita kattauksia aikaan - sesongin mukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän näitä näkee, mutta senpä ymmärtääkin hyvin kun ovat niin mukavia virkattavia ja itselläni kivoja viemisiä myyjäisiin ;)

   Poista
 3. Kauniita ovat tässä harmaassa värissä! Minunkin pitäisi taas kaivaa koukku ja pitsikukkamallit esiin. Viimekesäinen projekti on vielä kesken :)

  VastaaPoista
 4. Hyvä periaate tuo nyssyköiden vähennys. Kauniisti onnistui.

  VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi!