maanantai 28. huhtikuuta 2014

Virkatut tiskirätit (osa2)

Tässä taas muutama tiskirätti mitä on viime päivinä valmistunut. Kokeilin tänään aloittaa tiskirätin tekoa neulomalla, mutta hitsit että puikot tuntuivat näin pitkän virkkausputken jälkeen oudoilta käsissä ja alku olikin taas yhtä silmukoiden putoilua jne.. Voipi olla, että pidättäydyn vielä tovin näissä virkatuissa malleissa, tuo koukku nyt vaan tuntuu luontevammalta kädessä tällä hetkellä. Ehtiihän niitä puikkoja kolistella taas sitten syksymmällä sukkien merkeissä... ;)

Maanantai-iltaa teille toivottelee


13 kommenttia:

 1. http://wild-crafts-anni.blogspot.fi/2014/04/panta-ja-haaste.html
  HAASTOIN SUT MUN BLOGISSA :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos haasteesta! Minäpä yritän tarttua siihen tässä lähiaikoina! :)

   Poista
 2. Kylläpä olet jälleen ollut tuottelias:) Ihania!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanna, tämä loppuraskaus on pakottanut minut huilailemaan enemmän kuin ennen minkä seurauksena on "jäänyt" enemmän aikaa käsitöille.. Jotenkin tämä löllöttelykin on hyötykäytettävä kun ei se jouten oleminen tunnu luontevalta ;)

   Poista
 3. Ihana pirtsakan värisiä! Tämä postaus saa kyllä minutkin pian tarttumaan koukkuun ja virkkaamaan rättejä, onhan se äitienpäiväkin jo ovella. :) Totta, että kesää kohden koukku tuntuu käteen paremmalta kuin puikot. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo tiskirätit ovat kyllä varmasti monelle äidille ja isoäidille mieleinen äitenpäivälahja! :) Kesä se vaan on jostain syystä enemmän virkkauksen aikaa, talvella taas tekee enempi mieli neuloa.. Käsitöitä kun täytyy tehdä fiiliksen mukaan, muuten siitä tulee pakkopullaa.. :)

   Poista
 4. Ääääk, mielettömän ihania rättejä, raaskiiko noita edes käyttää? :D Taitava olet, niin ihanat värit kaikissa! Mukavaa vappua sinulle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän niitä raaskii käyttää kun on käyttöön tehtykin, vaikkakin kyllä se ensimmäinen kastelu aina pahalta meinaa tuntua ;) Kiitos, isoäidinneliöitä virkkaamalla saa kivasti aikaan kauniita väriyhdistelmiä :) Ihanaa vappua myös sinne! :)

   Poista
 5. Kiitos Päivi! Suosittelen kokeilemaan, noihin isoäidinneliöillä tehtyihin rätteihin saa kivasti yhdisteltyä eri värejä ja lopputulos on aina taatusti hurmaava ;)

  VastaaPoista
 6. Millä ohjeella olet tehnyt tuon vaaleanvihreän liinan? Ihana kuvio siinä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuule mulla ei ollut siihen mitään ohjetta, mutta se oli kyllä hyvin simppeliä virkkausta; virkkaa ketjusilmukoita x määrä ja virkkaa niihin kolme kerrosta perus pylväitä, sen jälkeen yksi kerros pylväs-ketjusilmukka-pylväs-kjs jolloin tulee tuota reikäistä kuvioita. SItten taas 3 kerrosta pylväitä ja sama uudestaan niin kauan kunnes rätti on sopivan mittainen, reunoille virkkasin tämän jälkeen tuon reikäneuloksen samalla tavalla kuin tuossa aiemmin selitinkin :)

   Toivottavasti sait tästä jonkun selon ja onnistut rätin tekemisessä! :)

   Poista

Kaunis kiitos kommentistasi!